PARTIZAN SE RAZGOROPADIO: Evroliga dočekala crno-beli odgovor, i to na gostovanju

Novosti online

12. 10. 2023. u 21:44

KOŠARKAŠI Partizana došli su do prve pobede u Evroligi ove sezone, pošto su pobedili Asvel u gostima sa 62:88 (13:17, 16:26, 16:29, 14:16).

ПАРТИЗАН СЕ РАЗГОРОПАДИО: Евролига дочекала црно-бели одговор, и то на гостовању

EuroleagueTV

Partija koju su pružili izabranici Željka Obradovića može da raduje sve kojima je crno-bela boja u srcu. Zaista su u svim segmentima nadigrali domaći tim.

Bio je Partizan oslabeljen na ovoj utakmici. U hotelu je ostao Ognjen Jaramaz koji se nije osećao dobro, Tristan Vukčević nije ni doputovao u Francusku, dok su Mateuš Ponitka i Balša Koprivica tek u 29. minutu prvi put kročili na parket dvorane "Astrobal".

Ipak, ništa od ovoga nije pomoglo igračima Ti Džeja Parkera da osim nekoliko uvodnih minuta na bilo koji način zaprete ekipi iz Beograda.

Odlično su izabranici Željka Obradovića otvorili utakmicu. Konstantno su držali prednost koja je prvi put dvocifrena bila početkom druge četvrtine - 16:26. Od tog momenta domaćin je samo jednom uspeo da spusti zaostatak na jednocifren.

Ono što može da raduje sve u Partizanu je dosta lakih poena koje postigao u prvom poluvremenu, ali i tokom cele utakmice. Gosti su osam poena postigli iz ukradenih lopti u prvih 20 minuta i to je nešto što svaki trener voli da vidi.

Iako šut za tri poena nije služio "parni valjak" - 4/19, uspeli su raznovrsnom igrom da dođu do ubedljive pobede, prve u gostima ali i uopšte u Evroligi ove sezone što može da bude veliki vetar u leđa pred narende izazove koji su veoma veliki.

Sledeće nedelje na programu je prvo duplo kolo. Partizan najpre 17. oktobra dočekuje Barselonu (18.30), potom dva dana kasnije gostuje Olimpijakosu (20.15).

Najefikasniji kod pobednika bio je Džejms Naneli sa 17, pratio ga je Zek Ledej sa 13. U poraženom timu najbolji je bio Frenk Džekson sa 16, Timoti Luvavu-Kabaro je dodao 10.

Beograđani su sada na učinku 1-1, dok je Asvel upisao i drugi poraz, te još uvek mora da čeka na prvi trujumf.

Asvel - Partizan 62:88 (13:17, 16:26, 16:29, 14:16)

Dvorana: "Astrobal". Gledalaca: 5.437. Sudije: Robert Lotermozer (Nemačka), Emin Mogulkoč (Turska) i Josip Radojković (Hrvatska).

Asvel: Skot 9, Li 6, Kaudi 3, Lovernj 3, Luvavu 10, E. Džekson 5, De Kolo 4, Egbunu 6, F. Džekson 16, Fal, Endijaje, Jakov.

Partizan: Ledej 13, Avramović 4, Koprivica 4, Panter 11, Smailagić 12, Naneli 17, Trifunović 3, Anđušić 8, Doužer 6, Ponitka 2, Kaminski 8.

 

Četvrta četvrtina: Asvel - Partizan 62:88

40' - Poslednji koš na utakmici postigao je Alen Smailgaić i tako potvrdio veliku pobedu crno-belih.

39' - Edvin Džekson je poentirao uz faul Anđušića. Pogodio je bivši igrač Budućnosti i dodatno bacanje.

38' - Lovernj se upisao u strelce i to tako što je pogodio trojku, a sve što je šutnuo ispod koša do sada je promašio.

36' - Sjajna akcija i zakucavanje iz kontre Koprivice. I Asvel je uspeo da poentira iz kontre pošto je Li ukrao loptu i lako poentirao.

34' - Upisao se i Koprivica i samim tim su se svi igrači Partizana su postizali poene na ovoj utakmici.

33' - De Kolo je došao do prvih poena iz igra, a potom i Ponitka posle asistencije Trifunovića. Tajm-aut je zatražio Parker.

32' - Lepu centarsku tehniku pokazao je Egbunu i poentirao preko Koprivice. Prve poene u poslednjem kvartalu postigao je Naneli i to je bila trojka.

31' - Dosta sreće imao je domaći tim. Luvavu je pogodio šut sa poludistance iako se činilo da će izgubiti loptu.

Treća četvrtina: Asvel - Partizan 48:72

30' - U ovim trenucima i jedni i drugi poentiraju isključivo sa linije penala. Odužila se zbog toga treća četvrtina.

29' - Egbunu je drugi put uzastopno snažno zakucao. Tek sada je Mateuš Ponitka dobio priliku da zaigra na ovoj utakmici. De Kolo se upisao u strelce i to sa linije penala.

28' - Jedan dobar napad posle dužeg vremena odigrao je Asvel. Džon Egbunu je ostao sam i snažno je zakucao. Odlično se snašao Smailagić i uspeo je da poentira.

27' - Sjajno trči Partizan kontre, sada je Avramović došao do lakih poena. Prava rapsodija crno-belih. Ti Džej Parker je zvao tajm-aut, ali ne zna šta više šta da kaže svojim igračima koji igraju veoma loše.

25' - Stigao je Naneli do novih poena. Potom je Smailagić još jednom poentirao pod faulom i sada je bio precizan sa crte.

24' - Promašio je Smailagić trojku, ali Ledej sve sjajno pratio i snažno zakucao. Potom je poentirao i jednom rukom pod košem rivala.

EuroleagueTV

23' - Još jednom je Džekson bio precizan u šutu van linije 6,75 i to pod faulom Pantera. Realizovao je i dodatni penal.

22' - Odlična igra 2 na 2 Pantera i Smailagića. Centar Partizana je poentirao uz faul, nagradio se i pogođen bacanjem. Drugu trojku za Asvel postigao je Džekson.

21' - Prvi napad gosti nisu realizovali. Na drugoj strani Li je promašio polaganje. Panter je na drugoj strani izvukao tri slobodna bacanja usled faula Luvavua. Kapiten gostujućeg tima je bio siguran.

Druga četvrtina: Asvel - Partizan 29:43

20' - Čekao je Partizan strpljivo šansu za poentiranje i ona je došla u poslednjoj sekudi preko Alekse Avramovića koji se na ovaj način upisao u listu strelaca.

20' - Opet je Džekson krenuo snažno na prodor i poentirao je i to uz faul Doužera. Potom je bio precizan i sa linije penala. Partizan će imati 23 sekunde za poslednji napad, ali tek posle tajm-auta Željka Obradovića.

19' - Još jednom do lakih poena dolazi Kaminski. Na drugoj Frenk Džekson poentira iz drugog napada.

MOMENAT KADA SU SE SVI "GROBARI" UHVATILI ZA GLAVU: Veliki peh crno-belih na meču Asvel - Partizan!

19' - Veliku grešku napravio je Asvel, iskoristili su to gosti da poentiraju preko Kaminskog. Opet je minut odmora morao da pozove Ti Džej Parker.

18' - Loš napad je odigrao domaćin, ali uspeo je nekako Luvavu da iznudi dva bacanja, pošto ga je na šutu faulirao Kaminski. Bivši igrač Mege je bio oba puta precizan.

17' - Probio je Luvavu odbranu rivala i uspeo da iznese prodro do kraja. Anđušić se potom opet izborio za nove penale i sada je bio stoprocentan.

17' - Smušen napad su odigrali crno-beli, ali uspeo je Anđušić nekako da poentira. Potom je Frenk Džekson napravio nesportski faul nad Anđušićem koji je pogodio oba bacanja.

16' - Luvalu je ukrao loptu Panteru i lako poentirao, iako deluje da je kapiten Partizana bio fauliran. Da stvar bude još gora on se požalio na povredu i ostaje da se vidi da li će moći da igra. Odmah je Željko Obradović reagovao tajm-autom.

15' - Sjajan napad crno-belih. Kaminski je video Trifunovića u korneru, a ovaj se podigao na šut i pogodio je. Asvel poentira samo preko Skota u ovom periodu.

14' - Uzeo je težak šut Panter i pogodio preko Luvavua, potom je Anđušić istrčao kontru, video ga je Panter i omogućio mu lake poene. Prvi put gosti imaju dvocifrenu prednost - 16:26.

13' - Skot je pokupio ofanzivni skok i uspeo da poentira uz faul Smailagića. Bio je bivši igrač Filadelfije precizan i sa linije penala.

12' - Prvi put je Partizan otišao na +9 - 13:22 posle zakucavanja Doužera. Odmah je tajm-autom reagovao Ti Džej Parker.

11' - Dobro otvaranje drugog perioda za crno-bele. Doužer je pogodio šut sa poludistance. Za domaće nije bio precizan Kaudi. Ledej se potom izborio za dva slobodna bacanja, ali je bio polovičan.

Prva četvrtina: Asvel - Partizan 13:17

10' - Kaudi je ostao sam u levom korneru i bio je precizan van linije 6,75. Prvi kvartal je promašajem u šutu za tri poena okončao Paris Li.

9' - Igralo se rastrzano na obe strane u poslednja dva poena. Seriju bez poena prekinuo je Pi Džej Doužer sa linije penala.

7' - Panter je promašio otvorenu trojku, ali dobro se postavio Kaminski i iz ofanzivnog skoka vratio loptu u koš. Domaći tim je dugo bez poena.

6' - Avramović je video da je Panter sam u kontri, dobro ga je uposlio, a ovome nije bilo teško da dođe do prvih poena iz igre. Odličan napad gostiju iz tajm-auta. Avramović je uposalio Kaminskog za lako zakucavanje - 10:13.

EuroleagueTV

5' - Zaspala je odbrana Partizana, iskoristio je to Li i lako poentirao. Na drugoj strani Kevin Panter se sa linije penala poenterski uveo u utakmicu.

4' - Asvel je prvi put poveo posle poena Skota iz prdora. Ledej je sjajno istrčao kontru i došao do novih poena. Za sada je najraspoloženiji igrač gostujuće ekipe.

3' - Džekson se upisao u strelce za domaće. Ledej je potom pogodio prvu trojku na utakmici. Bio je precizan iz desnog kornera. Potom je i Skot pogodio šut sa poludistance preko Kaminskog.

2' - Prve poene na utakmici postiže Naneli. Ostao je prazan reket domaćina, iskoristio je to bek crno-belih i lagano otišao do koša.

1' - Meč je počeo. Pre podbacivanja lopte bio je minut ćutanja u čast preminuli u ratu između Izraela i Palestine. Asvel je imao prvi napad koji nije iskoristio Luvavu, on nije precizan za tri poena. Na drugoj strani dalekometni šut nije pogodio ni Panter, kao ni Kaminski iz popravnog.

Asvel meč kreće u sastavu: Paris Li, Frenk Džekson, Majk Skot, Timoti Luvavu-Kabaro i Džon Egbunu. Za Partizan počinju Aleksa Avramović, Kevin Panter, Džejms Naneli, Zek Ledej i Frenk Kaminski.

18.44 - Francuski klub se pred meč susreo sa velikim problemom i ostaje da se vidi da li će to uticati na izabranike Ti Džeja Parkera: OVO NISU NI SANjALI DA ĆE DA SE DESI: Asvel u "giga"-problemu pred meč sa Partizanom

Uoči meča:

Obe ekipe žele da upišu premijernu pobedu u eliti ove sezone. Francuski klub je izgubio u Beogradu od Zvezde (94:73) i sada će pokušati da odbrani domaći teren protiv veoma kvalitetne ekipe i aktuelnog šampiona ABA lige kojeg sa klupe predvodi najtrofejniji evropski trener Željko Obradović.

Kada je u pitanju prvi meč ni jedni ni drugi ne mogu da se pohvale baš dobrim šutem. Asvel je za tri šutirao 9/25 (36%), za dva 17/29 (58,6%), dok su slobodna bacanja bila veoma loša - 12/21 (57,1%).

Partizan je u Tel Avivu za tri poena šutirao 5/17 (29,4%), učinak za dva je bio 26/39 (66,7%), a sa linije penala 14/18 (77,8%). Crno-beli su poznati kao sjajna napadačka ekipa i procenti su sigurno slabiji nego što su navijači navikli.

Vredi pomenuti da će za Asvel igrati dvojica bivši igrača "parnog valjka", Žofri Lovernj i Boris Dalo. Prvi je čak bio i kapiten kluba i pred meč je istakao da će ovaj susret za njega biti emotivan.

- Nije baš moralo tako da bude, ali to je košarka. Emocija će biti, tu nema dileme. Svi znaju šta osećam kada neko pomene Partizan, šta je taj klub uradio za mene, poznata je i moja ljubav prema Srbiji, ali u četvrtak, kao profesionalni košarkaš, pokušaću da ostavim emocije po strani. Da li ću uspeti, videćemo - rekao je Lovernj.

Utakmica u dvorani "Astrobal" počinje u 20 časova.

BONUS VIDEO: JUNAK MUNDOBASKETA: Aleksa Avramović o novoj sezoni KK Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UGROZILI NOVAKU ŽIVOT?! Skandal u Rimu, ovo je Đoković doživeo posle udarca flašom u glavu!