RUSIJA SE OVOME NIJE NADALA: Međunarodni olimpijski komitet doneo najstrašniju odluku po Ruse

Novosti online

12. 10. 2023. u 16:24

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) doneo je danas odluku da suspenduje Olimpijski komitet Rusije (OKR) iz svog članstva.

РУСИЈА СЕ ОВОМЕ НИЈЕ НАДАЛА: Међународни олимпијски комитет донео најстрашнију одлуку по Русе

FOTO: Tanjug/AP

Dosad je MOK održavao kontakt sa ruskim olimpijskim komitetom, i pored uvođenja sankcija Rusima otkako je počeo rat u Ukrajini, ali četvrtak, 12. dan oktobra 2023, posle više od godinu i po dana od uvođenja prvih kaznenih mera sportistima iz Ruske Federacije, iznedrio je zaoštravanje odnosa.


Razlog za to je nedavna odluka OKR-a da pod svoju ingerenciju uvrsti sportiste iz četiri novoprisajedinjena regiona, Donjecke Narodne Republike, Luganjske Narodne Republike, Hersonske oblasti i Zaporožja.


Kada se to desilo prošle nedelje, MOK je najavio reakciju, a ona je danas i ozvaničena, uz obrazloženje da je "pomenutim potezom OKR narušio i teritorijalnu celovitost Ukrajine, i principe Olimpijske povelje".


U saopštenju MOK-a se ističe da će ta organizacija "odluku o eventualnom učešću 'neutralnih' sportista iz Rusije na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. doneti - neposredno pred početak tih Igara".


Ruska novinska agencija RIA Novosti prenela je i prvu reakciju iz Olimpijskog komiteta Rusije, iz koga poručuju "da je suspenzija kontraproduktivan potez sa političkom pozadinom".

Bonus video: "TO MI JE NAJVEĆA ŽELjA!" Novak Đoković otvorio dušu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

RUSIJA JE ŠOKIRANA: Evo šta je američka teniserka uradila kada se Ruskinja povredila (VIDEO)