NIKOLA, ZAR TI NIJE BAR MALO ŽAO? Legendarni srpski stručnjak žali što Jokića u finalu nismo imali

Tanjug

11. 09. 2023. u 13:55

Košarkaški trener Vlade Đurović izjavio je danas da smatra da košarka u Srbiji ima perspektivu i da bi sa povratkom Nikole Jokića, samo u drugom poluvremenu, Srbija dobila utakmicu.

НИКОЛА, ЗАР ТИ НИЈЕ БАР МАЛО ЖАО? Легендарни српски стручњак жали што Јокића у финалу нисмо имали

FOTO: FIBA.Basketball

"Imali smo uzbudljiv dan zato što je igrao Novak Đoković. Ja sam oduševljen što je on pobedio i gledao sam celu noć moram da priznam. Pobedili su i fudbaleri, malo su se izvadili za onaj poraz od Mađarske. Pobedili su i odbojkaši. Nažalost, košarkaši su izgubili, ali ja kada bih bio kod njih ja bih im rekao 'Glavu gore, momci, svaka čast'", rekao je on za Tanjug i dodao da nije očekivao srebrnu medalju.

Prema njegovim rečima, Aleksa Avramović je igrao sjajnu utakmicu, ali ostali igrači nisu bili na nivou na kom su bili prethodnih dana, iz razloga što su verovatno podlegli atmosferi noć pre utakmice da postoji mogućnost da budu prvaci sveta.

"Nemačka je odigrala bolje, jer imaju plejmejkera koji je držao ritam i koji je praktično odlučio sve. Veća su zemlja, imaju veće resurse, ekonomski su jači i imaju ogroman broj stanovnika kao što imaju Španija, Francuska i Italija. Mi treba da budemo zadovoljni jer mi imamo sve sportove, a nema toliko dece koja mogu da se regrutuje i selektiraju", objasnio je on i dodao da je ovo svakako rezultat za poštovanje i da predsednik Srbije Aleksandar Vučić treba da ih primi i da im čestita.

Đurović smatra da mnogo jaka ekipa može da se sastavimo za Olimpijadu ako se svi ujedine, ako svi igrači odgovore obavezama koje imaju prema reprezentaciji i ako se prione radu, da se mlađi treneri, koji rade sa mladima, više fokusiraju na individualan rad jer, kako kaže, talenata u Srbiji uvek ima.

STAV Vlade Đurović/FOTO: N. Paraušić

 

"Ja sam čuo mnoge, pa čak i moje kolege koji kažu da igramo bolje bez Jokića. Ajde da mislimo teoretski da se Jokić juče pojavio samo u drugom poluvremenu, mi bismo dobili utakmicu. To je najbolji igrač sveta. Drugo, imamo malog Topića, imamo Pokuševskog koji nije bio ovde, nije bio Micić, nije bio Kalinić", istakao je on.

Kaže da iako je ovo takmičenje najboljih reprezentacija sveta na kom treba da budu najbolje sudije, imamo situaciju da nam ne sude najbolje sudije i da sudije sinoć nisu bile na visini zadatka zbog svađa između ULEB-a i FIBA.

"Da ne shvatite pogrešno, nisu sudije odlučile utakmicu, ali nisu nam bile naklonjene. Bilo je mnogo odluka koje su bile na našu štetu i ne možemo biti zadovoljni", naglasio je Đurović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (14)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!