POCEKO NA RIBANJU: Italijani ljuti na selektora

Tanjug

28. 08. 2023. u 11:15

Predsednik Košarkaškog saveza Italije (FIP) Đani Petrući kritikovao je danas selektora nacionalnog tima Đanmarka Poceka zbog isključenja na jučerašnjem meču protiv selekcije Dominikanske Republike u drugom kolu grupe A na Svetskom prvenstvu u Manili, prenosi Basketnjuz.

ПОЦЕКО НА РИБАЊУ: Италијани љути на селектора

FOTO: FIBA.Basketball

Italija je poražena rezultatom 87:82.

"Razgovarao sam sa celim stručnim štabom. Svim trenerima sam rekao da ne želim više da gledam epizode koje smo videli juče. Nismo izgubili utakmicu zbog sudijskih grešaka, to je potpuno pogrešan mentalitet. Dominikanska Republika je dobila meč jer je bolje igrala od nas. Moramo da prihvatimo rezultat na terenu", rekao je Petrući za Sportando.

On je ponovio da je Italija zaslužila poraz.

"Sudije greše, ali nismo zbog toga izgubili utakmicu. Ni FIBA nije kriva. Moramo da branimo reputaciju, a rekao sam stručnom štabu da neću da tolerišem ovakvo ponašanje", dodao je Petrući.

Poceko je isključen u 18. minutu, pošto je dobio drugu tehničku grešku.

"Ono što se dogodilo juče razlikuje se od prošlogodišnjeg EP. Poceko je izuzetna ličnost. On je dobar trener, shvatio je grešku i žao mu je što je isključen. Mi smo Savez sa dobrim imidžom. Poštovani smo u svetu, ili ja bar tako mislim", dodao je predsednik FIP.

Poceko se pre odlaska sa terena pozdravio sa selektorom i igračima Dominikanske Republike.

"To nije bila utakmica za omladince. Ovo je Mundobasket. Sa ovog SP možemo da se plasiramo na OI u Parizu. Imidž je glavna stvar reprezentacije. Poceko je svestan šta je uradio. On je inteligentna posoba. Njegov karakter ga navodi na okakve reakcije", zaključio je Petrući.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao