PEŠIĆ ODREDIO SPISAK ZA MUNDOBASKET! Ovih 12 košarkaša igra za Srbiju na Svetskom prvenstvu 2023.

Novosti online

22. 08. 2023. u 14:57

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić odlučio se za konačan spisak od 12 igrača na koje će računati na predstojećem Svetskom prvenstvu.

ПЕШИЋ ОДРЕДИО СПИСАК ЗА МУНДОБАСКЕТ! Ових 12 кошаркаша игра за Србију на Светском првенству 2023.

M. Vukadinović

Nakon što je posle uvodnih provera strateg "orlova" najpre saopštio da Nikola Topić i povređeni Dušan Beslać neće putovati sa ostatkom ekipe u Aziju, u Šenžen je krenulo 13 igrača.

A onda je, posle mečeva sa Kinom i Brazilom, otpao Aleksa Radanov, te zato ovako izgleda

Konačan spisak košarkaške reprezentacije Srbije za Svetsko prvenstvo

Kapiten Bogdan Bogdanović, Filip Petrušev, Nikola i Stefan Jović, Vanja Marinković,  Ognjen Dobrić, Dušan Ristić, Marko Gudurić, Dejan Davidovac, Boriša Simanić, Aleksa Avramović i Nikola Milutinov.

Mundobasket 2023 - kada se igra, raspored mečeva, grupe...

Svetsko prvenstvo u košarci 2023 igra se od 25. avgusta do 10. septembra u tri zemlje, domaćini su Filipini, Japan i Indonezija. Reprezentacije, njih 32, podeljene su u osam četvoročlanih grupa iz kojih se posle tri kola po dve najbolje ekipe plasiraju u drugu fazu.

U četiri novoformirane, takođe četvoročlane grupe, svaki tim igra sa preostala dva sa kojima nije igrao u uvodnoj rundi. I odatle po dve najbolje selekcije nastavljaju borbu za medalje, i to od četvrtfinala.

Reprezentacija Srbije igra u B grupi, u Kuezon sitiju, tromilionskom, najvećem gradu Filipina. Prvi meč na Svetskom prvenstvu odigraće 26. avgusta od 14 časova po našem, srednjoevropskom vremenu, protiv reprezentacije Kine. Preostale dve utakmice grupe B Srbija igra 28. avgusta od 14 časova protiv Portorika i 30. avgusta od 10 sati protiv Južnog Sudana.


Grupa u kojoj su "orlovi" se u drugoj fazi ukršta sa grupom A u kojoj su Italija, Angola, Dominikanska Republika i domaćin Filipini.

Ostali učesnici su:

Grupa C: SAD, Jordan, Grčka, Novi Zeland

Grupa D: Egipat, Meksiko, Crna Gora, Litvanija
Grupa E: Nemačka, Finska, Australija, Japan
Grupa F: Slovenija, Zelenortska Ostrva, Gruzija, Venecuela
Grupa G: Iran, Španija, Obala Slonovače, Brazil
Grupa H: Kanada, Letonija, Liban, Francuska

BONUS VIDEO: "Štelovanje" - ovako izgleda zagrevanje "orlova"

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!