AMERIKANCI "OTELI" POBEDU ŠPANIJI: Prštalo pred Mundobasket, "furija" pokazala zube novom "timu snova" (VIDEO)

Novosti online

14. 08. 2023. u 17:09

SVETSKO prvenstvo u košarci počinje vrlo brzo, pa se i reprezentacije sve konkretnije pripremaju za velike duele koji slede. A jedan od najiščekivanijih pripremnih mečeva odigrale su košarkaške reprezentacije Španije i Sjedinjenih Američkih Država.

АМЕРИКАНЦИ ОТЕЛИ ПОБЕДУ ШПАНИЈИ: Прштало пред Мундобаскет, фурија показала зубе новом тиму снова (ВИДЕО)

Foto: EPA

Pred 10.850 prilično bučnih naviojača u Malagi, Španci su protiv Amerikanaca "pokazali zube", vodili i u poslednjoj četvrtini, ali je pobeda ipak pripala gostima koji su stigli "preko bare" - nacionalna selekcija SAD je trijumfovala sa 98:88 i došla do 3:0 u svojim pripremnim duelima.

Naravno, izazovi poput portorikanskog nisu ni izbliza onakvi kakav pruža najbolje rangirana FIBA reprezentacija, a Španija se zaista potrudila da se tim selektora Stiva Kera "naradi".

Imali su Amerikanci 55:45 nma poluvremenu, ali su u trećoj deonici sedam puta izgubili loptu i našli se u daleko lošijoj situaciji. Ipak, 21 poen Džejlena Bransona, kao i veoma zapažena partija Džarena Džeksona Džuniora (14 poena, pet skokova, tri blokade) bili su presudni da Amerikanci odnesu pobedu, iako njihov dosad najbolji igrač Entoni Edvards, nije blistao (na kraju je ubacio za njega skromnih 11 poena, ali sedam u četvrtu deonici).

Prilično zatečeni bučnom atmosferom, koju su posle meča hvalili "na sav glas", Amerikanci su imali najviše problema sa Santijem Aldamom, koji je ubacio 14 poena, Vilijem Hernangomezom koji je dao jedan manje, te njegovim braom Huančom, koji je dogurao do 11.

Od nepomenutih članova ekipa SAD, zapaženi su još bili i Brendon Ingram i Ostin Rivs sa po 11 poena, dok je Tajris Haliburton ovoga puta ostvario 12 asistencija.

Evo i najzanimljivih detalja sa ove utakmice:

Sledeći rivali Amerikanaca, koji se ovog ponedeljka sele u Abu Dabi, su reprezentacije Grčke i Nemačke.

Mundobasket 2023 - kada se igra, raspored mečeva, grupe...


Svetsko prvenstvo u košarci 2023 igra se od 25. avgusta do 10. septebra u tri zemlje, domaćini su Filipini, Japan i Inonezija. Reprezentacije, njih 32, su podeljene u osam četvoročlanih grupa iz koje se posle tri kola po dve najbolje ekipe plasiraju u drugu fazu. 
U četiri novoformirane, takođe četvoročlane grupe, svaki tim igra sa preostala dva sa kojima nije igrao u uvodnoj rundi. I odatle po dve najbolje selekcije nastavljaju borbu za medalje, i to od četvrtfinala. 
Reprezentacija Srbije igra u B grupi, u Kuezon sitiju, tromilionskom, najvećem gradu Filipina, a rivali su joj Kina (26. avgusta), Portoriko (28.) i Južni Sudan (30.). 
Grupa u kojoj su "orlovi" se u drugoj fazi ukršta sa grupom A u kojoj su Italija, Angola, Dominikanska Republika i domaćin Filipini.
Ostali učesnici su:
Grupa C: SAD, Jordan, Grčka, Novi Zeland
Grupa D: Egipat, Meksiko, Crna Gora, Litvanija
Grupa E: Nemačka, Finska, Australija, Japan
Grupa F: Slovenija, Zelenortska Ostrva, Gruzija, Venecuela
Grupa G: Iran, Španija, Obala Slonovače, Brazil
Grupa H: Kanada, Letonija, Liban, Francuska

Ako vas košarka zanima, pratite sve o njoj na sportskim stranicama portala "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)