"E, BIĆE BAŠ DOBRO!" Ovako je na spominjanje Jokića reagovao centar Srbije na pripremama za Mundobasket

Novosti online

27. 07. 2023. u 14:29

Srpski centar Dušan Ristić izjavio je da nacionalna selekcija jeste oslabljena, ali da je košarka kolektivni sport u kom funkcionalan tim može da dođe do uspeha.

Е, БИЋЕ БАШ ДОБРО! Овако је на спомињање Јокића реаговао центар Србије на припремама за Мундобаскет

FOTO: FIBA.Basketball

Srpski košarkaši Nikola Jokić, Vasilije Micić i Nikola Kalinić definitivno neće igrati na Svetskom prvenstvu.


"Nema tu više šta da se priča, tako je, kako je. Najvažnije je da mi koji smo se okupili imamo veliku želju da nešto napravimo, neki bolji rezultat od onog što se desilo prošlog septembra na Evropskom prvenstvu. Baza je odlična atmosfera, a kasnije i kako ćemo da kliknemo na terenu. Ako nam to pođe za rukom, biće baš dobro", istakao je Ristić za "Sport klub".


On je dodao da je košarka kolektivni sport i da Srbija ima šanse i pored toga što je oslabljena.


"Ne mogu da kažem da nismo oslabljeni, to je evidentno, ali daj da ne smetnemo sa uma da je košarka kolektivni sport, a timska igra iznad svega. Nije malo primera pod obručima da je funkcionalni tim bacao u senku individualne kvalitete", zaključio je Ristić.

Dušan Ristić, košarkaški reprezentativac Srbije / FOTO: M. Vukadinović

Mundobasket 2023 - kada se igra, raspored mečeva, grupe...


Svetsko prvenstvo u košarci 2023 igra se od 25. avgusta do 10. septembra u tri zemlje, domaćini su Filipini, Japan i Indonezija. Reprezentacije, njih 32, podeljene su u osam četvoročlanih grupa iz kojih se posle tri kola po dve najbolje ekipe plasiraju u drugu fazu. 


U četiri novoformirane, takođe četvoročlane grupe, svaki tim igra sa preostala dva sa kojima nije igrao u uvodnoj rundi. I odatle po dve najbolje selekcije nastavljaju borbu za medalje, i to od četvrtfinala. 

Reprezentacija Srbije igra u B grupi, u Kuezon sitiju, tromilionskom, najvećem gradu Filipina, a rivali su joj Kina (26. avgusta), Portoriko (28. avgusta) i Južni Sudan (30. avgusta). 

Grupa u kojoj su "orlovi" se u drugoj fazi ukršta sa grupom A u kojoj su Italija, Angola, Dominikanska Republika i domaćin Filipini.

Ostali učesnici su:

Grupa C: SAD, Jordan, Grčka, Novi Zeland
Grupa D: Egipat, Meksiko, Crna Gora, Litvanija
Grupa E: Nemačka, Finska, Australija, Japan
Grupa F: Slovenija, Zelenortska Ostrva, Gruzija, Venecuela
Grupa G: Iran, Španija, Obala Slonovače, Brazil
Grupa H: Kanada, Letonija, Liban, Francuska

U sklopu priprema za Svetsko prvenstvo, reprezentacija Srbije će u prvoj fazi odigrati tri trening utakmice zatvorenog tipa. Protiv Bosne i Hercegovine i protiv Poljske u Beogradu, odnosno protiv Crne Gore u Podgorici. Zatim sledi učešće na Akropolis kupu u Atini, gde će rivali Srbije biti Grčka (8. avgusta) i Italija (9. avgusta).

Reprezentacija Srbije će u Štark areni odigrati zvaničnu utakmicu 16. avgusta protiv Portorika. Informacije o prodaji ulaznica za ovaj meč biće saopštene uskoro.

Poslednje provere pred početak Svetskog prvenstva, Srbija će imati u Šenženu. Rivali „orlova“ biće Kina (20. avgusta) i Brazil (21. avgusta)

Nacionalni tim Srbije će u Manilu otputovati 22. avgusta, a prvi meč na Svetskom prvenstvu odigraće četiri dana kasnije, 26. od 14 časova po našem, srednjoevropskom vremenu, protiv reprezentacije Kine. Preostale dve utakmice grupe B Srbija igra 28. avgusta od 14 časova protiv Portorika i 30. avgusta od 10 sati protiv Južnog Sudana.

Ako vas Svetsko prvenstvo u košarci zanima, pratite sve o njemu na sportskim stranicama portala "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)