SELEKTOR SAD PRESEKAO: Ovo je 12 igrača koji idu na Svetsko prvenstvo

Tanjug

07. 07. 2023. u 11:17

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država igraće na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu bez velikih NBA zvezda pod vođstvom selektora Stiva Kera, koji je prošle noći objavio svoj spisak od 12 igrača.

СЕЛЕКТОР САД ПРЕСЕКАО: Ово је 12 играча који иду на Светско првенство

FOTO: EPA

U ovom američkom timu i dalje će biti četiri člana Ol-stara - Tajris Haliburton iz Indijane, Entoni Edvards iz Minesote, Brandon Ingram iz Nju Orleansa i Džaren Džekson iz Memfisa. Najbolji ruki prošle sezone, košarkaš Orlanda Paolo Bankero, takođe je deo tima.

Ostali odabrani su Džejlen Branson (Njujork), Ostin Rivs (Los Anđeles lejkersi), Mikal Bridžis (Bruklin), Džoš Hart (Njujork, Kameron Džonson (Bruklin), Voker Kesler (Juta) i Bobi Portis (Milvoki).

"Siguran sam da će ova grupa igrača dobro predstavljati našu zemlju", rekao je Ker koji je istakao da je uveren da će se petostruki svetski prvaci ponovo boriti za zlatnu medalju.

Uvek među favoritima na svakom takmičenju na kojem učestvuju, Amerikanci su ipak doživeli neuspeh na poslednjem Svetskom prvenstvu 2019. godine na kojem ih je Francuska eliminisala u četvrtfinalu.

Svetsko prvenstvo odžaće se od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

Sjedinjene Američke Države su u Grupi C sa Jordanom, Novim Zelandom i Grčkom.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

Denver i Nikola Jokić su bili poniženi u prve dve utakmice sa Minesotom. I to poniženi pred sopstvenim navijačima, u mečevima na "milju nadmorske visine", u hali koja predstavlja najteže NBA gostovanje, ali u kojoj su Timbervulfsi razneli Nagetse. Sa 0:2 kao preteškim teretom na leđima trebalo je putovati na dva meča u gostima, gde je mogla da se završi Denverova sezona, ali... sve se promenilo. Sada, posle nestvarnih Jokićevih bravura, Denver vodi sa 3:2. I, izgleda da je za to kriva - večera. Na koju su pozvani svi igrači Nagetsa, osim jednog - Jokiću možda i najdražeg. Onog koji je letos doputovao u Srbiju da bi se družio sa našom i svetskom košarkaškom zvezdom.

15. 05. 2024. u 17:43

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!