ŠTA JE SAD OVO? NBA uvodi revolucionarnu promenu, nova sezona biće istorijska

Novosti online

06. 07. 2023. u 22:47

NBA liga je "ubola" sa plej-in turnirom koji se i nakon korone pokazao kao pravi potez, a sada čelnici lige žele da probaju sa novim eksperimentom.

ШТА ЈЕ САД ОВО? НБА уводи револуционарну промену, нова сезона биће историјска

FOTO: EPA

Dugo se o tome govorilo, pominjalo se stidljivo da bi najjača košarkaška liga mogla da uvede svojevrsni NBA kup, a sada će, čini se, on postati realnost.

Polufinale i finale biće održano u Las Vegasu od 7. do 9. decembra, a pobednik će prihodovati 500.000 po igraču, piše ESPN.

Zanimljivo je da će ovi mečevi biti priznati u računanju učinka tokom ligaškog dela, osim finalnog meča. Za sada se malo zna o novom turniru, a više detalja biće poznato tokom NBA festivala koji se održava za vikend.

Kako će se odvijati "NBA kup"?

Ono što je trenutno poznato je sledeće:

Timovi će biti podeljeni u šest grupa, tri po konferenciji. Tokom grupne faze, svaki klub će odigrati dve utakmice kod kuće i dve na strani. Šest pobednika grupa će u četvrtfinale, zajedno sa još dve ekipe koje budu dobile specijalne pozivnice.

Najavu turnira prenosiće zvanično ESPN televizija, a Adamu Silveru, komesaru takmičenja trebalo bi da se pridruže prvi pikovi sa prethodna četiri drafta. Viktor Vembanjama iz San Antonija, Paolo Bankero iz Orlanda, Kejd Kaningem iz Detroita i Entoni Edvards iz Minesote.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić je ponosan: Konj srpskog NBA asa osvojio „Subotičku milju“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)