SRBIJA ŠESTA NA SVETU: Juniori okončali šampionat planete kako nisu želeli

Novosti online

02. 07. 2023. u 16:42 >> 22:40

Muška juniorska košarkaška reprezentacija Srbije je "U19" Svetsko prvenstvo u Debrecinu završila na šestom mestu.

СРБИЈА ШЕСТА НА СВЕТУ: Јуниори окончали шампионат планете како нису желели

FOTO: FIBA.Basketball

Podsetimo, izabranici trenera Vladimira Đokića su u četvrtfinalu deklasirani od Francuske sa skoro 40 razlike, potom su u razigravanju od 5. do 8. pozicije savladali Japan sa 99:73, ali su meč za peto mesto izgubili od Argentine sa 87:71.

Konačnih 16 razlike je upravo onoliko sa koliko su "orlići" izgubili poslednju deonicu - 26:10.

Alija sa 18, Bordon sa 15, Truet sa 14, Markijaro sa 11 i Đovaneti sa 10 poena predvodili su "gaučose" do nove pobede posle četvrtfinalnog poraza od Španije (savladali su potom Kanadu), a u selekciji Srbije istakli su se Filip Borovićanin sa 21 poenom (i 14 skokova, ali i šest izgubljenih lopti), Lazar Đoković sa 18 poena i ilija Milijašević sa 14.

Argentina je bolje šutirala i za dva poena (67,5% naspram 58%), i za tri (35,7% - 24,1%), a ponovo su pogubne bile brojne izgubljene lopte srpskih juniora, njih čak 16, te dobijena bitka u skokovima (41:30) na kraju nije bila presudna, ali jeste činjenica da su "orlići" koji su meč počeli kao rezerve na kraju ubacili samo 10 poena, a njihove kolege, "drugopozivci" Argentine čak 30.

Francuska, koja je zgromila "orliće" u četvrtfinalu, nije uspela da postane prvak sveta u juniorskoj konkurenciji - u finalu je, posle produžetka, izgubila od Španije sa 73:69. "Furiju" su predvodili Rodrigez sa 18, Viljar sa 17 i Almansa sa 14 poena, a "trikolore" Ažinsa sa 21.

Treće mesto osvojili su Turci, koji su sa 84:70 savladali vršnjake iz Sjedinjenih Američkih Država.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić i govor saigračima iz reprezentacije Srbije koji će se pamtiti

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)