STIŽE NOVI JOKIĆ? Košarkaš Partizana očarao Amere pred NBA draft

A. I.

21. 06. 2023. u 17:05 >> 17:12

JOŠ jedan srpski centar mogao bi da prokrči put u NBA ligu, ovoga puta reč je o košarkašu Partizana Tristanu Vukčeviću koji se dobro kotira pred naredni NBA draft.

СТИЖЕ НОВИ ЈОКИЋ? Кошаркаш Партизана очарао Амере пред НБА драфт

FOTO: Tanjug/AP

Tristan Vukčević, za pojedine NBA novinare važi za novog Nikolu Jokića, a portal "The Ringer" navodi da bi mogao da bude izabran kao 34. pik na NBA draftu.

Denver Nagetsi imaju pravo na 37. i 40. pika, klub iz Kolorada po nekim kombinacijama može da napravi trejd sa Indijanom te stekne pravo da ranije bira igrača.

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Ukoliko se to dogodi, Nagetsi će, tvrde Amerikanci, izabrati Partizanovog košarkaša, koji je već dobio nadimak "The Vooker".

Pošto su sa Nikolom Jokićem imali mnogo sreće, mediji misle da će biti spremni da još jednom rizikuju sa talentovanim srpskim košarkašem, u nadi da će im se to isplatiti.

Pomenuti sajt objavio je skauting izveštaj Tristana Vukčevića, a po njemu Srbin pokazuje "obrise Kelija Olinika sa prstohvatom Laurija Markanena"

"Streč centar sa veštinom pogađanja sa svih pozicija, sa velikim potencijalom u defanzivnom napredovanju", stoji u naslovu.

PREDNOSTI

Talentovani centar sa sposobnošću pogađanja trojki u pokretu, a nije mu strano ni pogađanje stepbak šuteva. Veštine koje poseduje doprinose i šutu sa poludistance. Tečan u vođenju lopte.

Dobar u reketu, snalazi se odlično na prijemu lopte pod košem što mu otvara prostor za lake poene.

Odbrana mu nije prednost, ali trud koji ulaže u poboljšanju tog segmenta dobra je polazna tačka.

FOTO: ABA liga

MANE

Poboljšanje vođenja lopte otvorilo bi mu nove mogućnosti u ofanzivnom prisustvu. Potrebno je poboljšati rad levom rukom. Nije dobijao mnogo minuta u ABA ligi i Evroligi, što nije neobično za igrača njegovod doba.

Potrebno je uneti raznolikost u igri u reketu. Zahteva mnogo rada na defanzivnom polju. Nije dovoljno brz da stane ispred brzi igrača. Često "zaluta" van svoje pozicije, a da stvar bude gora, pada često na lažnjake.

Tristan trenutno igra u finalnoj seriji ABA lige, gde se Partizan za titulu bori sa Crvenom zvezdom. Rezultat je u ovom trenutku izjednačen, a odluka o šampionu će pasti u četvrtak u majstorici.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja