"NAŠI NAVIJAČI SU NAPRAVILI OGROMAN KORAK!" Duško Ivanović otkrio šta su pristalice Zvezde uradile kada su videle ko je izgrednik

Novosti online

20. 06. 2023. u 22:05

PARTIZAN i Crvena zvezda su se u utorak sastali u četvrtom meču finala ABA lige za sezonu 2022/2023, a posle toga je održana zanimljiva konferencija za štampu Duška Ivanovića, stratega crveno-belh.

НАШИ НАВИЈАЧИ СУ НАПРАВИЛИ ОГРОМАН КОРАК! Душко Ивановић открио шта су присталице Звезде урадиле када су виделе ко је изгредник

Photo: ABA League j.t.d. / Emilija Jovanović

Podsetimo, Zvezda je u četvrtoj utakmici pobedila Partizan i izborila majstoricu, koja se igra u četvrtak od 20 časova u Areni, gde će crno-beli biti domaćini.

- Eto, dođosmo do kraja, 2:2 je, još jedna utakmica. Posle toliko igranja, mislim da ova finalna serija opravdava očekivanja, jer su dve izuzetno jake ekipe u pitanju, pa je teško igrati i nama i Partizanu. Oni su iskoristili prve dve utakmice, mi ove dve, i sad ide peta - rekao je najpre Ivanović.

Upitan kako ocenjuje kvalitet četvrtog meča i ko ima veće šanse u petom, odgovorio je ovako:

- Mislim da je bila teška, čvrsta utakmica. Posle ovoliko malo vremena da se spremi ova utakmica, malo se oseća nedostatak svežine kod nekih igrača i preciznost je malo lošija, ali mislim da je odbrana i jednih i drugih bila jako dobra. A domaći teren... Dosad smo ga iskoristili i mi i oni, ali mi verujemo. Mi idemo da dobijemo. Biće drama, biće teško tamo. A pre svega (važno je) u šta ova ekipa veruje, ovi igrači, a to je svoj potencijal.

Važan pogodak Stefana Lazarevića u završnici bio je sledeća tema:

- Sigurno da je taj koš koji je Stefan postigao bio bitan, odlučujući. Tu smo se odlepili. Ali, znate šta, svi ovi momci vredno treniraju, i svako je spreman u svakom momentu da igra. A na meni je da odlučim koliko će ko da igra, 40, 30, deset, minut. A ko god uđe, ja verujem u njega da može da pomogne ekipi.

Upitan da li je svestan da se dosad nikad nije desilo u ABA ligi da neko preokrene u finalu i osvoji titulu posle 0:2, te kako će pripremati ekipu za majstoricu i koliko će publika biti faktor u petom meču, Ivanović je bio konkretan:

- Ne znam šta je sve bilo, meni je ovo prva godina ovde i hoćemo samo da se skoncentrišemo na ovu utakmicu koja sledi. Nadam se da će igrači za ovaj dan moći da se oporave, a mi ćemo probati da izvedemo neke male promene. Mislim da će u petoj utakmici verovatno odlučivati individualni kvalitet nekog igrača. A navijači... Velike ekipe ta publika, bilo domaća ili strana, može samo da motiviše. To je tako sa pravim ekipama. A ja se nadam da smo mi prava ekipa. 

Na kraju je Zvezdin trener upitan šta misli o ružnim scenama u finalnoj seriji, vređanju, ubacivanju predmeta na teren...

- Mi apelujemo pre svake utakmice da publika ne vređa nikoga, već da dođe da nam pomogne, sportski da nam pomogne. Mislim da je teško kontrolisati to. Ali, mislim da su naši navijači napravili ogroman korak, i na prvoj utakmici i na ovoj, jer s pokazali čoveka koji je bacio upaljač! I publika ga je izbacila! Mislim da je to prvi korak, da se publika sama edukuje i da dođemo na ono, da možemo da igramo normalno - zaključio je Duško Ivanović.

ABA liga, četvrta utakmica finala 2022/2023

Crvena zvezda - Partizan 68:56 (20:13, 12:11, 17:15, 19:17)

Beograd - Hala: "Aleksandar Nikolić"; Gledalaca: 7.430; Sudije: Saša Pukl, Matej Boltauzer, Josip Radojković

Crvena zvezda: Holand, Vildoza 8p, 4sk, 2as, 1os, 1iz, Lazarević 3, Kampaco 21p (šut za dva 4/7, za tri 4/11), 4sk, 4as, 4iz, Mitrović5p, 6sk, Lazić, Martin 2p, 3sk, 4iz, Dobrić 14p (šut za dva 4/9, za tri 2/3), 7sk, 1as, 2os, Nedović 3as, Marković 3, Petrušev 10, Bentil 2
Partizan: Vukčević, Ledej 9p, 4sk, 4iz, Avramović 10, Koprivca, Panter 10p (šut za dva 3/5, za tri 1/5), 4iz, Smailagić 3, Egzum 12p (šut za dva 3/7, za tri 1/4), 10sk, 4iz, Naneli 4, Lesor 4p, 8sk, 3as, 1os, Trifunović, Anđušić 2, Madar 2p, 2as, 1os, 1sk, 2iz

Bonus video:  Porodica promenila "Oče naš" zbog KK Partizan

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!