MEČ ZA INFARKT! Srbija golom u 96. minutu šokirala Bugarsku (FOTO/VIDEO)

Novosti online

20. 06. 2023. u 19:54 >> 21:15

FUDBALERI Srbije odigrali su nerešeno sa Bugarskom u Razgradu - 1:1 i to golom u 96. minutu. "Orlovi" su uspeli da se izvuku i ovaj bod je veliki, s obzirom na to da nisu blistali.

МЕЧ ЗА ИНФАРКТ! Србија голом у 96. минуту шокирала Бугарску (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV

Imao je Dragan Stojković Piksi kadrovskih problema pošto nije mogao da računa na tri glavna napadača - Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića i Luku Jovića. Ipak, to ne može da bude opravdanje za bledo izdanje koje se zahvljujući Darku Lazoviću nije završilo porazom.

Nije Srbije dobro izgledala na ovom meču. Imala je nekoliko opasnih napada, a počela je ozbiljnije da preti tek u finišu susreta, kada je dva puta izblokiran udarac Dejana Joveljića.

Taman kada su svi na stadionu "Huvefarma Areni" mislili da će izabranici Mladena Krstajića osvojiti ceo plen pojavio se Darko Lazović i pravim projektilom savladao Djulgerova i doneo važan bod našoj selekciji.

Domaćin je imao bolje prilike. U prvom poluvremenu je Rusev imao sjajnu šansu, no šutirao je pored gola Vanje Milinković Savića.

Tek što je počeo drugi deo meča usledio je šok za Srbiju. Loše je stajala odbrana "orlova". Čočev je primio loptu u našem kaznenom prostoru, ostavio loptu za Despodova kome nije bilo teško da matira golmana Torina. Sve ovo se desilo u 47. minutu.

Pokušavala je Srbija da poravna rezultat. To je uspela da uradi tek u dubokoj nadoknadi. Zaigrao je selektor Stojković i sa dva napadača kada je na teren poslao Đorđa Jovanovića, ali je Bugarska odolevala.

Na kraju remi posle kojeg je naša selekcija na drugom mestu sa sedam bodova, koliko ima i prvoplasirana Mađarska koja za sada ima bolju gol razliku.

Bugarska - Srbija 1:1 (0:0)

Stadion: "Huvefarma Arena". Gledalaca: oko 5.000. Sudija: Kreg Pouson (Engleska). Strelci: Despodov 47. (Bugarska) - Lazović 96. (Srbija).

Bugarska (4-4-2): Djulgerov - Popov (od 86. Galčev), Antov, Hristov, Gruev - Petkov, Iliev (od 66. Stefanov), Kraev, Čočev (od 66. Krastev) - Rusev (od 86. Petrov), Despodov (od 78. Delev).

Srbija (3-4-2-1): V. Milinković Savić - Milenković, Gudelj, Pavlović - Živković (od 71. Lazović), Lukić (od 58. Jovanović), Maksimović (od 81. Grujić), Kostić (od 71. Mladenović) - Tadić, S. Milinković Savić - Joveljić.

Drugo poluvreme: Bugarska - Srbija 1:1

90+7' - Kraj utakmice!

90+6' - Gol za Srbiju. Neverovatan finiš meča. Darko Lazović doneo je izjednačenje našoj selekciji u šestom minutu nadoknade. Došla je lopta do fudbalera Verone koji je fanstastičnim udarcem savladao Djulgerova.

90+2' - Dosta živosti je uneo Mladenović od kada je ušao na teren. Opet je prošao po levoj strani i opet je uposlio Joveljića koji je ponovo bio izblokiran.

90+1' - Engleski sudija produžio je drugo poluvreme za šest minuta.

89' - Najbolju priliku imao je Joveljić. Odličan povratni pas mu je ostavio Mladenović. Udarac napadača LA Galaksija izblokirao je Gruev.

81' - Sedmi korner su izveli "orlovi", ali ni sada nije bilo opasnosti po gol Bugarske. Sve je manje vremena da naša selekcija izbegne poraz.

BORBA Strahinja Pavlović/Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV

69' - Opet dosta sreće za Srbiju. Krastev je fanstastično šutirao iskosa sa desne strane i pogodio je prečku.

64' - Žalili su se naši fudbalera da je Pavlović bio fauliran u kaznenom prostoru Bugarske. Sudija Kreg Pouson je odmahnuo rukom i rekao da se igra nastavi.

61' - Bilo je neprijatno po Srbiju. Iliev je šutirao glavom. Nije to uradio onako kako je želeo, pa je lopta otišla pored gola.

58' - Kreću sada "orlovi" na sve ili ništa. Igraće naša reprezentacija u nastavku meča sa dva napadača, pošto je Đorđe Jovanović zamenio Sašu Lukića.

57' - Pokušava Srbija što pre da dođe do izjednačenja. Izabranici Dragana Stojkovića Piksija imaju loptu u nogama, ali ne uspevaju da ugroze Djulgerova.

Dragan Stjković Piksi/Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV

48' - Šok u Razgradu. Srbija gubi. Loše je stajala odbrana "orlova". Čočev je primio loptu u našem kaznenom prostoru, ostavio loptu za Despodovu kome nije bilo teško da matira Milinković Savića.

46' - Počelo je drugo poluvreme. Mladen Krstajić i Dragan Stojković nisu ništa menjali na startu drugog dela.

Prvo poluvreme: Bugarska - Srbija 0:0

45+1' - Kraj prvog poluvremena!

44' - Tukao je Lukić sa nekih 20 metara. Dobro je bio postavljen Djulgerov i sigurno je intervenisao.

42' - Prvi žuti karton na utakmici dobio je Petkov posle nekontrolisanog starta nad Filipom Kostićem na sredini terena.

39' - Velika šansa za Srbiju. Joveljić je primio loptu, odložio je za Lukića koji je šutirao pored gola. Ipak, pomoćni sudija je signalizirao ofsajd u kome se našao napadač Los Anđeles Galaksija.

31' - Sreća je sada bila na starni naše selekcije. Loše je bila postavljena ofsajd zamka, Rusev je izašao sam ispred Milinković Savića, šutirao je i lopta je otišla pored stative.

30' - Čočev je pokušao da savlada Milinković Savića. Njegov udarac nije bio dobar, pa je lopta otišla visoko preko gola. Srbija trenutno ima veći posed lopta 35-65%.

26' - Još jednom su "orlovi" zapretili posle prekida, no kao i do sada ishod na semaforu je isti.

23' - Pokušava Srbije kroz posed da dođe do gola Bugarske. Ipak, rival dobro stoji na terenu i za sada nema izglednih prilika.

15' - Još jedan korner su izveli "orlovi", ali ovoga puta je napravljen faul u napadu pa do premene rezultata nije došla.

Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV

8' - Dva opasna napada na obe strane. Najpre je posle dobrog prodora Živkovića domaćin uspeo nekako da se odbrani, potom je Bugarska zapretila preko Ruseva, no naša odbrana je dobro reagovala.

5' - Prvi korner na utakmici imala je naša selekcija. Izveo je Tadić udarac iz ugla, glavom je šutirao Milenković, ali je lopta otišla pored gola Djulgerova.

1' - Počela je utakmica u Razgradu.

Uoči meča:

Naša selekcija je idealno počela kvalifikacije. Zabeležila je dve pobede u kojima nije primila gol i eventualni trijumf širom bi otvorio vrata plasmanu na kontinentalni šampionat.

Sa druge strane izabranici Mladena Krstajića imaju samo jedan bod i nalaze se u teškoj situaciji, pa je ovaj meč za njih praktično ključni kada je borba za plasman na EP u pitanju.

Srbija je do sada pobedila Litvaniju i Crnu Goru, dok je Bugarska izgubila od Crne Gore i Mađarske, remizirala je sa Litvanijom.

Sastavi timova:

Bugarska (4-4-2): Djulgerov - Popov, Antov, Hristov, Gruev - Petkov, Iliev, Kraev, Čočev - Rusev, Despodov.

Srbija (3-4-2-1): V. Milinković Savić - Milenković, Gudelj, Pavlović - Živković, Lukić, Maksimović, Kostić - Tadić, S. Milinković Savić - Joveljić.

BONUS VIDEO: ŠAMPIONSKA ŽURKA NA MARAKANI: Crvena zvezda je (ponovo) šampion Srbije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (13)

SRAMOTA NAD SRAMOTAMA! Crna Gora će glasati za rezoluciju o Srebrenici