"HVALA LEPO, NEMAM VIŠE NIŠTA DA VAM KAŽEM!" Željko Obradović besan pred novinarima, ustao i otišao!

Novosti online

20. 06. 2023. u 21:44

PARTIZAN i Crvena zvezda su se u utorak sastali u četvrtom meču finala ABA lige za sezonu 2022/2023, a trener crno-belih Željko Obradović je posle utakmice na sebi svojstven način sumirao utiske, ali i iznenadio pristune novinare - jer je otišao nakon vrlo emotivnog obraćanja.

ХВАЛА ЛЕПО, НЕМАМ ВИШЕ НИШТА ДА ВАМ КАЖЕМ! Жељко Обрадовић бесан пред новинарима, устао и отишао!

Photo: ABA League j.t.d. / Emilija Jovanović

Podsetimo, Zvezda je u četvrtoj utakmici pobedila Partizan i izborila majstoricu, koja se igra u četvrtak od 20 časova u Areni, gde će crno-beli biti domaćini.

- Mislim da smo bili strašno nervozni u prvom poluvremenu. Možda i najgora utakmica u tom smislu. Zahvaljujući velikom broju izmena u drugom poluvremenu smo uspeli da priđemo, imali i šansu, ali... Evo, sad pre nego što smo počeli (ovo obraćanje), pogledao sam malo neke detalje, to je skandal šta se dešavalo. No, mnogo sam srećan što ćemo igrati 5. utamicu u našoj hali, pred našim navijačima, koje molim da poštuju sve ljude iz Zvezde koji dođu, a na prvom mestu igrače i stručni štab. I nadam se da ćemo posle te pete utakmice imati priliku da opet razgovaramo o košarci, a ne o drugim stvarima - započeo je trener crno-belih.

Upitan šta bi voleo da se desi u majstorici, kratko je odgovorio:

- Najveća mi je želja da pobedi tim koji bude igrao bolju košarku, bez ikakvih uplitanja sa strane - rekao je Obradović, a onda upitao nešto novinara, što vam "Novosti" prenose od reči do reči, jer je obraćanje koje je počeo ujedno i poslednje što se dogodilo na ovoj konferenciji:

- Ima još jedna stvar koju bih da podelim sa vama. Vi ste me, mladi kolega, prošli put pitali da li sam čuo nešto, kada smo mi bili domaćini, a da li ste vi danas čuli nešto?  Čuli ste? A nekako ste baš tada pitali, a večeras ovde nećete. Samo sekund, samo sekund... Pa ću da vam kažem. Ja sam gledao pre jedno 15-ak dana NBA utakmicu ovog malog Nikole Jokića, pošto ga svi volimo i uživamo u njegovoj igri. I onda sam posle našao neki kanal gde je bila utakmica iz 1987, dva finala, Partizan - Crvena zvezda u Hali sportova, a onda druga ovde u Pioniru. Tad su na obe utakmice pristuvovali navijači Zvezde i Partizana, pola-pola. Tada se skandiralo "Titula Beogradu!". I jedni u drugi su na jedan fin, kulturan način navijali... Šta se, ljudi, s nama desilo da mi imao ovakve situacije 2023. godine? - krenuo je emotivni deo Obradovićevog obraćanja, a nastavljen je ovako:

- Šta se desilo? O čemu se radi ovde? Ima li nekih ljudi koji su ekspreti da nam objasne, gde smo mi otišli, kao ljudi? Ja gledam danas, kada dolazi (Partizanov) autobus (ka hali).... Dete ide s majkom i ocom i pokazuje srednji prst i pljuje autobus, a majka se smeje! Zaista bih voleo, mnogo bih voleo da ne dođemo ni u jednom trenutku u takvu situaciju na sledećoj utakmici, ispred navijača Partizana. I molim ih, preklinjem ih da se ponašaju fer i sportski, da se igra košarka. To zaslužuju igrači i Partizana i Crvene zvezde. Preklinjem ih! A rekao sam već, vi imate pero, vi treba da pišete, i kada postavljate pitanje, da ga postavljate i na jednom i na drugom terenu. Ovde je gospodin delegat utakmice, on je zapisao sve šta je bilo. Na prve utakmice u hali Partizana su pala dva novčića i jedan upaljač. I to sve stoji zapisano. Ja se nadam da neće ni to da bude (u majstorici), i molim Boga da ne bude tako, molim navijače Partizana da ne bude tako. Jer, ponavljam da igrači Partizana i Zvezde zaslužuju da se priča samo o košarci. Da li shvatate, ljudi, koliko ima kvaliteta u jednom i drugom timu? Da li će ovi igrači, kad se završi sezona, da stave prst na čelo i da se zapitaju da li treba da ostanu u ovoj sredini, među nama, ovakvima kakvi smo? To je pitanje svih pitanja. Zapitajte se svi. Ja pitam sebe svakog dana, od trenutka kada sam gledao ona dva snimka. Sa igračima Zvezde iz tog perioda sam i dan danas prijatelj. Sa navijačima Zvezde iz tog perioda, takođe, a zvali su me da se izvinjavaju zbog nekih stvari. Kao što verovatno ja treba da se izvinjavam zbog nekih drugih stvari. Ko seje mržnju? Ko je taj koji je počeo da seje mržnju, da se ovako nešto dogodi? To su pitanja svih pitanja. Hvala vam lepo, nemam ništa više da vam kažem - zaključio je Željko Obradović, ustao i otišao.

ABA liga, četvrta utakmica finala 2022/2023

Crvena zvezda - Partizan 68:56 (20:13, 12:11, 17:15, 19:17)

Beograd - Hala: "Aleksandar Nikolić"; Gledalaca: 7.430; Sudije: Saša Pukl, Matej Boltauzer, Josip Radojković

Crvena zvezda: Holand, Vildoza 8p, 4sk, 2as, 1os, 1iz, Lazarević 3, Kampaco 21p (šut za dva 4/7, za tri 4/11), 4sk, 4as, 4iz, Mitrović5p, 6sk, Lazić, Martin 2p, 3sk, 4iz, Dobrić 14p (šut za dva 4/9, za tri 2/3), 7sk, 1as, 2os, Nedović 3as, Marković 3, Petrušev 10, Bentil 2
Partizan: Vukčević, Ledej 9p, 4sk, 4iz, Avramović 10, Koprivca, Panter 10p (šut za dva 3/5, za tri 1/5), 4iz, Smailagić 3, Egzum 12p (šut za dva 3/7, za tri 1/4), 10sk, 4iz, Naneli 4, Lesor 4p, 8sk, 3as, 1os, Trifunović, Anđušić 2, Madar 2p, 2as, 1os, 1sk, 2iz

Bonus video:  Porodica promenila "Oče naš" zbog KK Partizan

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (12)

POJAVIO SE NOVI SNIMAK! Evo kako je Novak Đoković pogođen flašom u glavu (VIDEO)