ČOVIĆ ''UDARIO'' PO CRNO-BELIMA: ''Taj trener Partizana, mislio sam da smo prijatelji...''

Novosti online

17. 06. 2023. u 11:03

Predsednik Crvene zvezde, Nebojša Čović, bio je gost u Jutarnjem programu TV Prva.

ЧОВИЋ УДАРИО ПО ЦРНО-БЕЛИМА: Тај тренер Партизана, мислио сам да смо пријатељи...

FOTO: M. Vukadinović

U svom uvodnom obraćanju, tokom kog mu nije bilo potrebno postavljati pitanja, Čović se osvrnuo na dešavanja iz prethodne utakmice u ''Štark Areni'' između Partizana i Crvene zvezde u finalu plej-ofa ABA lige.

Podsetimo, Partizan vodi sa 2:0 u pobedama, a senku na to je u drugom meču bacilo vređanje supruge Nemanje Nedovića od strane navijača Partizana, za šta je trener crno-belih Željko Obradović posle meča rekao da nije čuo takve povike.

To je najpre izazvalo Zvezdino jučerašnje saopštenje, a onda i oštru Čovićevu reakciju u Jutarnjem programu TV Prva.

- To nije ništa novo i traje godinama unazad. I na utakmicama gde ne igra Zvezda, već kada Partizan igra neke njihove utakmice. Ono što njih naročito nervira, to su naša saopštenja i nastupi u kojima iznosimo činjenice i istinu. Onda krene lavina dezinformacija i manipulacija sa njihove strane. Treba biti sportski korektan i odrađivati posao.

Konkretno, ove dve utakmice koje su odigrane. Ja sve mogu da razumem da vređaju mene kao predsednika kluba, vređaju predsednika države, ali porodice, i naše i igrača... Nemanji Nedoviću reprezentativcu naše zemlje supruga se porodila pre 7-8 dana, ona doji dete, a njemu skandiraju žena ti je ku.va.  Mora da se javno kaže šta se događa. Ovi mučenici na Areni pokušavaju da utišaju. I onda kad se to kaže, oni uzvrate pa nije to, to je 500 ljudi.

Preko njihovih portala iza kojih stoje dosta lukavo, poručuju kako je Zvezda državni projekat, a oni su opoziciona avangarda i napadaju predsednika države, a dobijaju pare od te iste države. Taj Obradović ne bi bio u Partizanu da nije bilo predsednika države. Ne bi imali ni pare, ni ništa. Pa čak ni njihove firme ne bi postojale bez države.

S jedne strane imate projektovanje neprekidne mržnje i licemerja. I onda taj trener Partizana izađe, a mislio sam da mi je prijatelj, nešto sam mu pomogao devedesetih kada sam ga postavio za trenera reprezentacije i kaže da je bila super atmosfera.

I kaže da nije čuo. Kakva je to kontroverza. Dobro navijanje, a kaže da vređanje supruga Nedovića i nekih drugih igrača nije čuo. Ja znam da su vređani i igrači Partizana od Zvezdine publike, ali Zvezdina publika nikada nije ulazila u porodicu. Moj sin je prošao 'toplog zeca' takođe. Ja dobijem transparent na svakoj nutakmici. To me ne uzbuđuje, jer od koga je, dobro je.

Juče se pojavilo da je Dobrić u Virtusu, ovaj otišao ovde, ovaj onde. i kako to rade. Objavio je Telesport, preko nekog Izraelca, Grka, Italijana. Onda se prime i ovi drugi njihovi portali.

Crvena zvezda nema nijedan portal. Preko tih portala se dodatno šire dezinformacije.

Preko tih portala širi se mržnja. Zar mi treba da se mrzimo? Samo kada oni pobeđuju, to je regularno - poručio je Čović u svom uvodnom izlaganju.

(Sportske.net)

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (16)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana