"JOKIĆ SA 135 KILOGRAMA I VAN FORME": Meloun se setio prvog susreta sa Nikolom, pa začepio usta celom svetu

Novosti online

23. 05. 2023. u 09:28

Košarkaši Denver nagetsa pobedili su u gostima Los Anđeles lejkerse sa 113:111, čime su se maksimalnim rezultatom 4:0 plasirali u veliko finale NBA lige.

ЈОКИЋ СА 135 КИЛОГРАМА И ВАН ФОРМЕ: Мелоун се сетио првог сусрета са Николом, па зачепио уста целом свету

Foto: AP

Nikola Jokić pružio je još jednu fenomenalu partiju i za 43 minuta na terenu ostvario tripl-dabl učinak - 30 koševa, 14 skokova i 13 asistencija. Postigao je i koš za pobedu 50 sekundi pre kraja i proglašen je za MVP igrača finala Zapadne konferencije NBA lige.

Ovo je Jokiću bio osmi tripl-dabl u sezonskoj plej-of seriji, čime je oborio 56 godina star rekord legendarnog Vilta Čejmberlena. 

Ko bi ovo očekivao, ko je u ovo verovao, jedino možda Majk Meloun. Trener Denvera je rizikovao sa Jokićem i to mu se i te kako isplatilo, Nagetsi su sada na korak od NBA prstena.

- Sve počinje sa verom u sebe. Možda je još važnije, sa verom jednih u druge. To je postojalo čitave godine. Sredinom decembra smo zauzeli prvo mesto u Zapadnoj konferenciji i nismo ga ispuštali kroz sve uspone i padove. Pobediti Lejkerse, doći do prvog NBA finala u istoriji franšize i ostvariti prvu "metlu" u istoriji Denvera, to znači mnogo. Pričam u ime čitave franšize i 17 igrača u svlačionici, nismo zadovoljni još uvek. Uživaćemo u trenutku, biće sjajan let kući, ali imamo još dosta posla pred nama - počeo je Majk Meloun.

A onda je došao na red Nikola Jokić...

- Za mene, on nije dokazao ništa. Zašto to kažem? Zato što sam već znao kakav je igrač. Mislim da sada pokazuje svima da je "stvaran". Da je stvarno ono što radi. Da su MVP titule i tripl-dablovi stvarni. Pokazuje da su svi narativi blesavi. Jokić je sada prošao kroz tri plej-of serije gde beleži tripl-dabl u proseku. Jeste li videli to? Dosta sa blesavim naslovima. Sjajan je igrač i ukažite mu poštovanje koje zaslužuje.

Setio se Meloun i prvog susreta sa Somborcem koji se dogodio na Letnjoj ligi u Las Vegasu.

- Život se svodi na trenutke i treba uživati u njima, ali ponekad se treba osvrnuti na to kako smo došli do ovde. U ovom poslu, strpljenje je reč koja ne dolazi lagano. Vlasnici su imali strpljenje kada smo u trećoj godini ostali bez doigravanja iako smo imali 46 pobeda. Videli su nešto u nama tada. U meni, u Nikoli, u Džamalu, čitavoj ekipi… To je zaista retko. Uvek mislim i smejem se kada se setim njegove prve Letnje lige u Las Vegasu. Imao je preko 135 kilograma, bio je van forme… Mislim se "dobar je igrač". Nemojte da se šalimo, niko nije mogao pretpostaviti da će biti dvostruki uzastopni MVP i da će oboriti rekord Vilta Čejmberlena. Ako vam neko kaže drugačije, znajte da s**e - kazao je Meloun i dodao:

- To govori o njegovoj posvećenosti i shvatanju da mora da radi napornije od drugih kako bi ispunio svoj potencijal. Ono što volim kod njega, to je da se nikad nije promenio. Slava, novac… Ništa ga nije promenilo. To je retkost u ovom poslu. On je sjajan predstavnik Denvera.

Nagetsi će u finalu NBA lige igrati protiv boljeg iz serije Bostona i Majamija, u kome tim sa Floride vodi sa 3:0.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere