ŠAMPIONSKA ZVEZDA: Kako je Budućnost nokautirana u prvom meču polufinala ABA lige

Novosti online

14. 05. 2023. u 23:01

SAMO jednom je Zvezda bila nadmoćnija u utakmicama protiv Budućnosti kao u prvoj ovogodišnjeg polufinala plej-ofa ABA lige. Majstoricu finala sezone 2018/2019. dobila je sa 43 poena razlike, sada se zaustavila na 38 i obasjala nebo iznad dvorane „Aleksandar Nikolić“ šampionskim sjajem - 93:55.

ШАМПИОНСКА ЗВЕЗДА: Како је Будућност нокаутирана у првом мечу полуфинала АБА лиге

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Iako je trener Podgoričana Mijović u najavi meča napomenuo da je ovo najbolja Zvezda u poslednjih 20 godina, sigurno nije slutio da će njegov tim već u 13. minutu gubiti sa 20 razlike. Čak nije mogao ništa da zameri igračima i sebi, jer je ekipa njegovog daleko iskusnijeg zemljaka Ivanovića veći deo prvog poluvremena izgledala kao bolid formule u trci sa autom serijske proizvodnje.

Upravljač je bio u rukama Kampaca koji, prema mnogim izvorima, vozi poslednje krugove u crveno-belom. Ovaj je vozio maestralno, kao da mu je poslednji. Tempom je u potpunosti izbacio iz trke kompletnu bekovsku liniju Budućnosti, saigrači su uglavnom uspevali da prate tu njegovu brzinu razmišljanja, trenutno jedinstvenu na evropskim terenima. Kada je ukrao jednu loptu odbojkaškim upijačem u stilu najboljih korektora, tribine dvorane opasno su podrhtavale od navijačkog transa. Svima je u ušima odjekivalo skandiranje „Faku, Faku“, ali je argentinski pilot bio samo najistaknutija figura fantastičnog performansa branioca titule.

Odbrana je zaglavila sve glavne pokretače mehanizma igre protivnika, kapiten Lazić je u prvom delu učinio Grina skoro nevidljivim čovekom. Defanziva iz udžbenika nekadašnje jugoslovenske košarke, inteligentna, delotvorna bez velikog broja faulova, dala je igračima Zvezde dovoljno luksuza za svakojake egzibicije. Dala je i dovoljno kredita za promašaje, posebno Dobriću koga ruka nije slušala kao retko kada u karijeri.

Igra crveno-belih razgalila je 8.000 duša na tribinama. Čitavo drugo poluvreme proteklo je u svečarskoj atmosferi, pevalo se Argentini, Branku Laziću, skandiralo Jagodiću Kuridži u znak podrške kada je zbog povrede napuštao teren. Imaće srpski reprezentativac dovoljno vremena za oporavak do druge utakmice, 23. maja u podgoričkoj „Morači“, ali je pitanje da li će Budućnost moći da se oporavi od klasičnog nokauta u prvom meču sa šestotrukim osvajačem ABA lige.

C. ZVEZDA - BUDUĆNOST 93:55 (30:16, 21:17, 22:10, 20:12)

DVORANA „Aleksandar Nikolić“. Gledalaca: 7.879. Sudije: Pukl, Javor, Petek.

C. ZVEZDA: Vildoza 10 (3 as), Kampaco 11 (6 as), Mitrović 11 (10 sk), Lazić 3, Martin 6 (5 sk), Dobrić 5, Ivanović 5, Nedović 7 (5 as), Marković 3, Kuzmić 2, Petrušev 17, Bentil 13.

BUDUĆNOST: Rejnolds 2, Bel-Hejns, Atić 9, Kaba 7, Lekomt, O`Brajen 9, Ilić 2, Jagodić Kuridža 4, Drobnjak 2, Popović, Grin 13, Kamenjaš 7.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)