ZVEZDA JE U POLUFINALU ABA LIGE: Crveno-beli pobedili u Zadru i nastavili seriju trijumfa (FOTO)

Novosti online

08. 05. 2023. u 15:58

CRVENA zvezda plasirala se u polufinale ABA lige, pošto je u drugoj utakmici četvrtfinala pobedila Zadar u gostima sa 63:74 nastavila seriju trijumfa, ovo je bio 13. u svim takmičenjima.

ЗВЕЗДА ЈЕ У ПОЛУФИНАЛУ АБА ЛИГЕ: Црвено-бели победили у Задру и наставили серију тријумфа (ФОТО)

FOTO: KK Zadar/Zvonko Kucelin/ABA liga

Nije ovo bio ovaj meč toliko lep za gledanje, ali za crveno-bele je najvažnije da su uspeli da trijumfuju i izbegnu majstoricu. Domaćin je favorizovanom rivalu pružio dobar otpor, no nije mogao da iznenadi.

Gosti su dobro otvorili meč. U jednom momentu su imali prednost od 15:28, a tada je domaćin napravio seriju 13:0, a u jednom momentu je i poveo 33:30 nakon trojke Huana Dejvisa.

Ipak, izabranici Duška Ivanovića su na veliki odmor otišli dva poena prednosti - 33:35. U nastavku susreta su crveno-beli bili bolji, imali su odogovor na svaki nalet tima Danijela Jusupa.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Luka Mitrović sa 13 poena, jedan manje je postigao Fakundo Kampaco. Na drugoj strani najviše se istakao Luka Božić sa 17, dok je Sani Čampara brojao do 15.

Crvena zvezda će u polufinalu igrati protiv Budućnosti i imaće prednost domaćeg terena. Zadar se na ovaj način oprostio od domaće publike kada je ABA liga u pitanju.

Zadar - C. zvezda 63:74 (12:19, 21:16, 11:18, 19:21)

Dvorana: "Krešimir Ćosić". Gledalaca: 4.000. Sudije: Saša Pukl, Ilije Belošević i Mario Majkić.

Zadar: Dejvis 11, Klarica, Sikirić, Žganec, Čampara 15, Matulina, Lakić 4, Drežnjak 7, Božić 17, Ramljak 6, Šantelj 3.

C. zvezda: Vildoza 9, Lazarević, Kampaco 12, Mitrović 13, Lazić 1, Martin, Dobrić 9, Ilić, Nedović 7, Marković 7, Petrušev 11, Bentil 5.

Četvrta četvrtina: Zadar - Zvezda 63:74

40' - Prva trojka za Leona Šantelja, a tačku na meč stavlja trojkom Ognjen Dobrić.

39' - Promašio je daleku dvojku Čamparu, ispravio je Božić i poentirao. Na drugoj strani poentirao je i Mitrović.

38' - Nova trojka za Čamparu, a onda je uzvratio istom merom Marković. Drugi pogodak iskusnog plejmejkera u šutu van linije 6,75.

36' - Od koša do koša je krenuo Božić i došao je do novih poena. Potom je otvorenu trojku promašio Dobrić. Ipak, Marković je omogućio svom timu novi napad koji je on završio trojkom - 55:64.

36' - Prodor Drežnjaka je zaustavljen faulom Petruševa za dva slobodna bacanja igrača domaćeg tima. Dario je promašio oba penala.

35' - Dobar napad gostiju posle minuta odmora i trojka Vildoze. Lakić nije uzvratio istom merom, a onda je faulirao Mitrovića.

FOTO: KK Zadar/Zvonko Kucelin/ABA liga

34' - Sam je ostao Božić u reketu rivala i došao je do novih poena. Nezadovoljan je Duško Ivanović i odmah je zatražio tajm-aut.

33' - Lazić je uspeo da iznudi dva bacanja, ali kapiten Zvezde je bio polovičan sa crte.

32' - Čak četiri ofanzivna skoka uhvatio je Zadar. Ovaj dug napad je okončao poenima Božića, na drugoj strani Vildoza je pogodio posle prodora. A, onda opet serija ofanzivnih skokova domaćeg tima i opet je Božić poentirao.

31' - Trojka Lakića na startu četvrtog perioda, a onda Mitrović poentira iz drugog napada gostiju.

Treća četvrtina: Zadar - Zvezda 44:53

30' - Treći kvartal završen je prvim poenima Arijana Lakića. On je bio polovičan sa linije penala.

29' - Loš napad Zvezde. Imali su gosti nekoliko napada da poentiraju, ali Vildozda dva puta nije bio precizan.

28' - Zadar u ovom periodu poentira pretežno sa linije penala. Sada je precizan bio Sani Čampara. Domaćin je do sada postigao samo osam poena u ovom kvartalu.

27' - Iznudio je dva bacanja Stefan Marković. Krenuo je na prodor i faulirao ga je Dejvis kome je to bio četvrti faul. Jedno od dva je pogodio plejmejker crveno-belih.

26' - Mitrović je promašio polaganje, ali tu se našao Petrušev da loptu vrati u koš. Odmah minutom odmora reaguje Danijel Jusup.

FOTO: KK Zadar/Zvonko Kucelin/ABA liga

25' - Period bez poena na obe strane. Delovalo je da će Petrušev imati lako zakucavanje, ali stigao je da mu izbije loptu Dejvis.

24' - Sjajno je treću četvrtinu otvorio Kampaco. Došao je do novih poena posle prodora. Božić je na drugoj strani iznudio dva bacanja posle faula Markovića i oba je pogodio.

24' - Zicer je promašio Ramljak, a onde ja Kampaco u kontri provukao loptu kroz noge Božiću i potom se izborio za dva bacanja koja je pogodio. Zatim je i Dobrić poentirao iz kontre posle ukradene lopte - 37:44.

22' - Dobrić je pogodio "flouter" i došao je do četvrtog poena. Božić je uspeo na isteku napada da pronađe način da poentira.

21' - Drugo poluvreme je počelo trojom Kampaca. Na drugoj stani Lazić je faulirao Dejvisa na šutu van linije 6,75. Amerikanac u redovima domaćih je pogodio dva bacanja.

Druga četvrtina: Zadar - Zvezda 33:35

Neverovatno prvo poluvreme u dvorani "Krešimir Ćosić". Gosti su jednom momentu imali +13 - 15:28, a onda je domaćin uzvratio serijom 13:0.

20' - Poslednji napad u prvom poluvremenu imali su gosti. Vildoza je iskoristio to što ga je čuvao Dejvis koga je naterao da ga faulira. Plejmejker crveno-belih je opet oba penala realizovao.

20' - Dobar je bio Vildoza. Najpre je udario blokadu, potom pokupio skok, a onda iznudio dva penala. Argentinac je oba puta bio precizan i to su bili njegovi prvi poeni.

19' - Promašio je Marković trojku, ali je ofanzivni skok pokupio Petrušev i uspeo je da iznudi dva bacanja, ali pogodio je samo jedno.

18' - Novi loš napad gostiju koji nisu ni stigli da šutnu na koš rivala. Zadar je poveo posle trojke Dejvisa.

FOTO: KK Zadar/Zvonko Kucelin/ABA liga

17' - Konačno do poena za goste dolazi Petrušev iz kontre. Lepo je Luka Božić proigrao Dejvisa za lake poene.

16' - Serija domaćina je 13:0 posle trojke Čampare. Muče se crveno-beli u napadu u ovim trenucima. Navijači Zvezde ovo sigurno nisu očekivali.

15' - Zadar je brzo došao do tri poena minusa, nakon tri vezane izubljene lopte Zvezde. Domaćin se nagradio sa šest lakih poena. Odmah je tajm-aut tražio Ivanović. Dve je veoma lako izgubio Kampaco što nije svojstveno za njega.

14' - Faul Bena Beltila iznudio je Dario Drežnjak. Za razliku od prošlog puta sada je pogodio oba bacanja.

13' - Fantastičan potez Mitrovića. Rolingom se oslobdio Drežnjaka i potom sjajno zakucao. Ovo je bio njegov sedmi poen. Dobro je posle prodora poentirao Huan Dejvis.

12' - Seriju bez poena za domaće prekinuo je Čampara. Potom je isto uradio i Vildoza, a od svega je hrvatski klub dobio dva bacanja za koja se izborio Drežnjak. Pogodio je jedno od dva penala.

12' - Tri lopte je izgubio Zadar u drugom kvartalu. Gosti su to iskoristili i preko Bentila dodatno povećali prednost. Bio je prinuđen Danijel Jusup da zatraži tajm-aut.

11' - Dobrić je napao ne baš dobru odbrani rivala i došao do prvih poena. Zvezda je potom ukrala loptu, a onda odigrala odličan napad koji je košem pod faulom završio Mitrović. On je realizovao i dodatno bacanje.

Prva četvrtina: Zadar - Zvezda 12:19

10' - Čampara je promašio trojku na isteku napada. Gost će za poslednji napad imati 0,9 sekundi. Probao je Vildoza sa protivničke polovine, ali pogodio je tablu.

10' - Mitrović je došao do lakih poena nakon dobrog proigravanja Bentila. Prvu trojku za Zadar pogodio je Sani Čampara. Vratio je istom merom Bentil.

9' - Dobar napad domaćina i sam pod košem rivala je ostao Ramljak koji je stigao do lakih poena. Nezadovoljan je bio Duško Ivanović, pa je reagovao minutom odmora - 9:14.

9' - Napao je Drežnjak leđima Nedovića, a faul je posle pomoći napravio Kampaco. Dario je oba puta bio precizan sa linije penala.

8' - Do poena dolazi i Nedović posle dobrog prodora. Potom pogađa i trojku bek crveno-belih.

DUEL Marko Ramljak i Nemanja Nedović/FOTO: KK Zadar/Zvonko Kucelin/ABA liga

7' - Promašio je Kampaco polaganje, ali tu se našao Petrušev i popravio je promašaj saigrača. Igrači će na kratku pauzu zbog televizijskog tajm-auta. Po povratku na parket Božić je iznudio dva bacanja nakon faula Branka Lazića i bio je polovičan.

6' - Konačno je i Zadar poentirao, uradio je to Luka Božić, a onda i Marko Ramljak posle igranja noge jednog igrača domaćeg tima. Sudije nisu reagovale.

5' - Ipak, ni gosti ne blistaju u napadu. Novi faul u napadu napravio je Hasan Martin. Kampaco potom poentira "flouterom". Neverovatan početak meča. Zadar je bez poena.

4' - U strelce se upisao i Filip Petrušev. Gosti za sada igraju odlično u odbrani, pa tri i po minuta domaćin nije uspeo da poentira.

2' - Argentinac je došao do prvih poena i to pogotkom van linije 6,75. Drugi put na ovom meču Ramljak promašuje polaganje.

2' - Fakundo Kampaco je krenuo snažno na prodor, no napravio je faul u napadu. Istom merom je na drugoj strani odgovorio Arijan Lakić.

1' - Zadar je dobio podbacivanje, ali prvi napad domaćeg tima nije bio dobar, pošto je Ramljak promašio polaganje. Uzvratio mu je promašajem i Nemanja Nedović.

Uoči meča:

Crveno-beli su favoriti na ovoj utakmici, posebno zbog toga što su u prvom meču četvrtfinala ubedljivo trijumfovali u Beogradu i sigurno žele da što pre završio posao u ovoj seriji.

Ipak, izabranici Danijela Jusupa žele još jedno iznenađenje. Podsetimo, oni su u prvom delu sezonu neočekivano pobedili u dvorani "Aleksandar Nikolić" (96:98) i nadaju se da bi to mogli da ponove.

Vredi istaći da je aktuelni šampion ABA lige u odličnoj formi, pošto ima niz od 12 uzastopnih pobeda u svim takmičenjima.

Podsetimo, onaj ko trijumfuje u ovoj seriji u polufinalu regionalnog takmičenja igraće protiv Budućnosti koja je sa 2-0 savladala Megu.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!