"JEDNA STVAR MI SE DOPADA..." Željko Obradović pred mečeve Real Madrid - Partizan ima poruku za "grobare"

Novosti online

23. 04. 2023. u 21:10

PARTIZAN je spreman za veliki okršaj sa Real Madridom u Top 8 fazi Evrolige. Crno-beli u utorak od 20.45 gostiju u "Vizink centru", a očekivanja je izneo trener kluba iz Humske Željko Obradović.

ЈЕДНА СТВАР МИ СЕ ДОПАДА... Жељко Обрадовић пред мечеве Реал Мадрид - Партизан има поруку за гробаре

FOTO: M. Vukadinović

Trofejni stručnjak je istakao da verujem svojim igračima, dok je kao glavnu pretnju od strane rivala istakao Valtera Tavaresa.

- Priprema smo se kao za svaku drugu utakmicu. Kao što mi znamo sve o njima, tako i oni znaju sve o nama. U analizi dolaziš do nekih zaključaka. Ono što se meni posebno sviđa je reakcija igrača, pre svega kada je u pitanju odbrana o kojoj smo diskutovali. Dolazili su meni da mi predlože nešto i dogovorili smo se. Verujem igračima u potpunosti. Dopada mi se kada oni nešto predlažu jer im to povećava zovnu komfora, a svesni smo da igramo protiv vanserijskog tima. Naravno sve počinje od Tavaresa, ali kao i svaki igrač ima nekih stvari koje možemo da koristimo protiv njega - rekao je Obradovića medijima pred put u Madrid.

Osvrnuo se potom dodatno na tim Čusa Matea koji je veoma kvalitetan.

- Pričamo o timu koji ima takvu istoriju da je svima jasno protiv koga igramo. Tim koji svake godine ima ambiciju da osvaja titulu. Ništa nije promenjeno ni ove sezone. Jasno je da imaju iskustvo preko Fernadeza, Ljulja i Rodrigeza. Imaju toliko osvojenih trofeja i klupskih i reprezentativnih. Tu su onda Jabusele, Dek, a uz to mladi momci kao Hezonja i Musa daju veliki kvalitet. To je spoj svega, a svako je sposoban da iskoči.

Partizan je ne tako davdno ubedljivo savladao Real u prepunoj "Areni" (104:90).

- Samo dan više imamo u odnosu na njih. Hteo sam da pomognem igračima da odmah juče ujutru treniramo kako bismo odmah pokazali neke stvari koje Real radi, pre svega u odbrani. Onda sam im dao slobodno sve do danas.

Za kraj je bio upitan da li ima nešto da poruči navijačima?

- Ne mogu da im poručim ništa, osim da se njihova ambicija prelije na nas. Dobro je kada si ambiciozan. Nema razloga da ne kažemo da su oni favoriti. Timovi koji imaju prednost domaćeg terena su u ogromnoj većini prolazili na završni turnir, ali ima slučajeva kada se dogodilo suprotno, ti slučajevi nam daju nadu - zaključio je Obradović.

Podsetimo, druga utakmica igra se u četvrtak takođe u Madridu, a potom se serija seli u Beograd (2. maj).

BONUS VIDEO: JOKIĆEVA „STOTKA“: Koga Srbin juri po broju trpl-dablova

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)