PARTIZAN ISPISAO ISTORIJU EVROLIGE: Zna se na koga će crno-beli u top 8

Novosti online

14. 04. 2023. u 22:23 >> 22:24

KOŠARKAŠI Partizana dočekali su Panatinaikos u 34. kolu Evrolige. U odličnoj atmosferi slavio je Partizan rezultatom 83:81. Crno-beli će u top 8 fazi igrati protiv Reala iz Madrida.

ПАРТИЗАН ИСПИСАО ИСТОРИЈУ ЕВРОЛИГЕ: Зна се на кога ће црно-бели  у топ 8

FOTO: KK Partizan/Tviter

Još jednom odlična atmosfera viđena je u Areni, ispunili su do poslednjeg mesta navijači najveću dvoranu u Srbiji. Upravo to je pomoglo Partizanu da se upiše u istoriju Evrolige. Crno-bele je u prvom delu sezone zaključno sa današnjim duelom gledalo ukupno 302.302 navijača na domaćem terenu. Taj učinak imaće priliku da poprave crno-beli u plej-ofu gde će igrati protiv Reala iz Madrida.

Partizan – Panatinaikos 83:81 (18:26, 21:19, 19:21, 25:15)

Dvorana: Beogradska arena, Beograd; Sudije: Lotermozer, Bisang, Perandi

Partizan: Panter 17, Egzum 18, Avramović 14, Naneli 5, Anđušić 2, Madar 2, Papapetru 3, Trifunović 0, Smailagić 4, Ledej 9, Lesor 9; Trener: Željko Obradović.

Panatinaikos: Bejkon 19, Volters 3, Papajanis 4, Vilijams 8, Bohoridis 2, Grigonis 10, Gudaitis 11, P. Kalaicakis 6, Mancukas 6, Ponitka 12; Trener: Hristos Serelis.

Poentirali su na startu meča Lesor i Anđušić, usledila su dva loša napada i Panatinaikos je poveo 4:8 uz seriju 6:2. Dobro je što su se kod domaćina distribuirali poeni ravnopravno, a nakon četiri minuta trojku je pogodio Janis Papapetru za 9:10.

Matijas Lesor imao je svoju epizodu u drugom delu prve četvrtine. Snažno je zakucao, a potom i poentirao uz faul, pratio ga je Dante Egzum. Odličan šuterski početak beogradskog tima. Do kraja deonice olako su gosti dolazili do poena, te su na pauzu otišli uz osetnu prednost 18:26.

Loše je počeo drugi deo meča, crno-beli postigli su dva poena,  delo su Smailagića, a nakon četiri minuta igre gosti su postigli devet za ukupni zaostatak 20:33. Agoniju i seriju promašaja prekinuo je Kevin Panter sa dve trojke i polaganjem, a potom uz odličnu odbranu i poene Avramovića crno-beli ponovo na samo minus osam.

Kada je teško Kevin Panter, "zapalio" se u drugoj četvrtini postigao je četiri koša u isto toliko pokušaja, te sa 11 poena čuvao je crno-bele u meču - 35:45. Do kraja poluvremena zbili su redove crno-beli, iako su gubli sa 18 poena, nošeni odličnim Panterom i Avramovićem vratili su se u potpunosti u meč - 39:45.

Držali su gosti u trećoj deonici minimalnu prednost tokom celog toga. Partizan je uspeo da se spusti na minus jedan - 45:46 odličnom igrom Pantera i Avramovića, ali je rivalu na drugoj strani dozvolio domaćin da postigne trojku.

Nije manjkalo motivacije Dante Egzumu australijski košarkaš još jednom je podigao atmosferu do usijanja, snažno je zakucao, ali je uspeo je Grčki velikan ponovo da ode na šest poena prednosti.

Uz odličnu odbranu Trifunovića i poena Egzuma i Lesora vratio se domaćin na minus dva. Zanimljivo je da je Zek Lidej tek u završnici treće četvrtine postigao prve poene na meču, spustio je domaćina na 57:61.

Dosuđen je Matijasu Lesoru faul u napadu, imao je priliku da uveća prednost gostujući sastav na osam razlike, nije pogodio Kalaidžakis, koji nakon ofanzivnog skoka pred poslednjih 10 minuta uvećava prednost Grka na 58:66.

Postigao je Avramović lake poene, ali potom je dobio previše prostora Papajanis. Brzo je trojkom Mancoukasa zeleno-beli tim došao do nove dvocifrene prednosti 60:71

Nove bravure domaćih igrača usledile su nakon tajm-auta Obradovića, postigao je dva koša Ledej, a ključan je bio Aleksa Avramović koji je postigao trojku, potom i odlično odigrao odbranu, te je crno-bele vratio još jednom na zaostatak od četiri poena - 67:71.

Napravio je Partizan seriju 12:0, pet minuta pre kraja meča uspeli su da povedu sjajnom akcijom Smajlagića i Egzuma. Prvo je Australijanac proigrao srpskog krilnog igrača, ovaj mu je vratio loptu, a Australijanac je pogodio trojku za vođstvo crno-belih.

Prekinuo je tu seriju Jorgos Papajanis košem uz faul. Promašio je, usledilo je na drugoj strani snažno zakucavanje Nanelija i nova 2:1 prilika za Grke. Dvejn Bejkon pogodio je za dva i promašio penal. Ledej je ponovo vratio domaćina u vođstvo devetim poenom u meču, treba istaći da ih je sve ubacio u drugom poluvremenu.

Grigonis je dva minuta do kraja napravio nošenu, poklonio je loptu crno-belima, a to je kaznio Panter, četvrtim vezanim poenom doneo je prednost "parnom valjku". U nastavku je penale izveo Matijaš Ponitka, pokušao je Panter da pogodi trojku, a ponovo Ponitka sa penala vratio je grčkom sastavu vođstvo - 80:81. Promašio je Naneli koš u poslednjem minutu, Grigonis je pokušao da poentira, kradu mu loptu košarkaši Partizana, a trojkom Nanelija Partizan dolazi do 83:81.

FOTO: KK Partizan/Tviter

PARTIZAN - PANATINAIKOS (četvrta četvrtina) 83:81

30' Partizan je dobio meč. Džejms Naneli je trojkom u poslednjem minutu postigao poene za pobedu. Zakucavanje je blokirao Lesor za konačan trijum u prvom delu sezone.

29' Nastavlja se drama, Ponitka je sa penala grke vratio na minus jedan. Panter je na drugoj strani šutirao sa velike udaljenosti. Nećkala se lopta i izašla iz koša.  Još jednom je Ponitka išao na liniju penala.

27' Deveti poen postigao je sa penala Lidej, a Grigonis je bio precizan za Grke. Smenjivali su se timovi u vođstvu. Sjajan dribling Pantera vratio je domaćinu vođstvo 78:77. Poklonio je Grigonis u nastavku loptu crno-belima, napravio je nošenu, kaznio je to Panter za 80:77

26' Jorgos Papajanis prekinuo je fantastičnu seriju crno-belih. Smajlagić je nakon toga promašio trojku, hvata loptu Lidej, daje Naneliju koji zakucava.

34' Odbranio se još jednom Partizan. Šutirao je Smajlagić, bio je neprecizan, ali lopta je ostala u posedu Partizana, uzeo je loptu Naneli, promašio, uhvatio skok, još jednom su crno-beli došli do skoka, ovog puta hvata ga Smajlagić koji je fauliran, bio je precizan sa penala za 69:71. Serijom 12:0 poveo je Partizan - 72:71.

33' Zek Ledej spušta Partizan na jednocifreni zaostatak, a nakon dobre odbrane imao je Partizan priliku da se još spusti. Izbegao je Avramović udvajanje, a potom i postigao trojku! Nakon čega krade i loptu.

32 - Prinuđen je bio Željko Obradović da zatraži minut odmora. Ponovo je na dvocifrenu prednost otišao Panatinaikos - 60:71, Mancoukas je pogodio trojku.

31' Konačno je Partizan upisao lake poene. Postigao ih je Aleksa Avramović - 60:66

FOTO: KK Partizan/Tviter

KRAJ TREĆE ČETVRTINE 58:66

30' Polovičan je bio Dante Egzum sa penala - 58:64, blokirao je čuvara potom. Na drugoj strani Lesor je napravio faul u napadu.

28'  Održava sada Panatinaikos prednost od šest poena, a Partizan u igri drži Egzum. Prve poene u meču postigao je Zek Lidej koji smanjuje zaostatak- 57:61

26' Poentirao je sada sa penala Lesor, a potom uz odličnu odbranu Trifunovića šansu sa linije dobio je i Egzum - 52:56

25' Napravio je Panter faul, a Bejkon je bio siguran za 46:51. Podigao je atmosferu do usijanja Dante Egzum sjajnim zakucavanjem.

23' Kevin Panter je u završnici napada pogodio sa poludistance. Na drugoj strani Gudaitis promašuje celu konstrukciju, a trojku pogađa Avramović - 45:46

21' Ponovo se mučio Lesor sa penala, ima sada 1/3, prvo je promašio, drugo pogodio 40:45. Na isti način odgovorio je Gudaitis.

DRUGA ČETVRTINA 39:45

FOTO: KK Partizan/Tviter

20' Odličan je bio i Avramović, smanjio je iznova na jednocifren zaostatak, iznudio je potom i faul u napadu.

19' Kevin Panter ubacio je i 11. poen u dosadašnjem toku meča, pogodio je četiri puta iz isto toliko pokušaja.

17' Ponitka je poentirao, odgovorio je kucanjem Egzum, a u nastavku je usledila trojka Voltersa

16 - Pogodio je Bejkon, a seriju Partizana sa dve trojke pokrenuo je Kevin Panter, Aleksa Avramović dodao je dvojku uz odlične dve odbrane, a potom je i asistirao Panteru za 30:38

15' Novim poenima Kalaicakisa po prvi put grčki tim dolazi do 13 poena prednosti. Za četiri minuta igre postigao je Partizan svega dva 20:36

12' Kalaicakis donosi gostima prvu dvocifrenu prednost. Prve poene u nastavku postigao je Smajlagić - 20:28.

11' Zeku Lideju sviran je faul u napadu iako je stajao u mestu pri naletu rivala, negovovao je i on i Obradović, ali nije promenjena odluka. Promašio je potom trojku Naneli. Znatno visok tempo igre na početku druge četvrtine.

FOTO: KK Partizan/Tviter

PRVA ČETVRTINA - 18:26

10' Povredu je zadobio Džejms Naneli koji je završio na parketu, odlučio je da ostane na terenu. Zanimljivo je da crno-beli imaju samo jedan faul do sada, a odličnom tranzicijom gosti su došli do 18:26 u prvoj deonici.

8' Egzum pogađa trojku. Odgovorio je Grigonis, a potom lake poene postigli su gudaitis i Bejkon - 18:24.

6' Francuz je motivisan, još jednom je poentirao i to uz faul koji je promašio - 15:13

5' Ponovo vodi Partizan, strašno zakucavanje Matijasa Lesora, pa trojka Marijusa Grigonisa, a izjednačenje je domaćinu doneo Dante Egzum - 13:13

4' Promenio je Madar dobro ritam i izbacio svog čuvara za 6:8. Gudaitis je brzo odgovorio. Fantastično se kretao Janis Papapetru koji je napravio prostora i šutnuo trojku, a u narednom napadu gosti su izgubili loptu, a ANđušić se revanširao drugom izgubljenom loptom do sada.

2' Promašio je Anđušić za tri, a Ponitka je bio siguran, potom gubi loptu Anđušić i lake poene upisuje Vilijams, serija 0:6  za 4:8

1' počela je utakmica u krcatoj Beogradskoj areni. Gurdaitis je meč otvorio poenima za goste. Odgovorio je Lesor - 2:2. Odmah potom pogodio je i Anđušić.

20.00 - Navijači Partizana u velikoj meri već su napunili tribine. Očekuje nas još jedan meč sa vrućom atmosferom.

UOČI MEČA

Partizan završava prvi deo povratničke sezone u Evroligi duelom protiv grčkog Panatinaikosa koji je uoči meča saznao da je kažnjen oduzimanjem dve pobede zbog kršenja finansijskog fer pleja.

Tim Željka Obradovića je uspeo fenomenalnim partijama u drugom delu sezone da se ugura ispod velikana na vrhu, obezbedi sigurnu šestu poziciju i ne zavisi od rezultata konkurenata, koji su dugo bili Baskonija i Žalgiris.

FOTO: M. Vukadinović

Očekuje se ponovo popunjena beogradska arena, sjajna atmosfera, a Željko Obradović je istakao u izjavi pred meč da će rivala iz Atine, klub u kom je stekao status trenerskog božanstva, shvatiti maksimalno ozbiljno.

- Pripremali smo se kao i za svaku utakmicu do sada. Nama je to važna utakmica i igraćemo sa željom da odigramo dobro i da pobedimo. Znamo da će dvorana ponovo biti puna, protiv tima koji po svemu onome kako izgleda tim koji imaju ne zaslužuje tu poziciju na tabeli. To je ono od čega moramo da krenemo, da ne razmišljamo na taj način već da ih prihvatimo kao najozbiljnijeg mogućeg protivnika. I tako smo se i spremali, istakao je Obradović za klupski sajt.

U slučaju pobede Partizanu će rival u top osam fazi biti Real iz Madrida, u slučaju poraza crno-beli sastaće se sa drugim španskim velikanom - Barselonom.

BONUS VIDEO: Poklon i ovacije pune "Arene" za Jana Veselog 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (5)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!