ČIST PUT DO PRVOG MESTA: Košarkaši Partizana pregurali za njih jedno od najnezgodnijih gostovanja

G. K.

04. 04. 2023. u 21:24

PREGRMELI SU košarkaši Partizana po mnogo čemu neprijatno gostovanje u Železniku i trijumfom nad FMP (97:91) na tri utakmice do kraja obaveza u ligaškom delu regionalne ABA lige imaju čistinu na putu ka obezbeđivanju pol-pozicije u plej-ofu.

ЧИСТ ПУТ ДО ПРВОГ МЕСТА:  Кошаркаши Партизана прегурали за њих једно од најнезгоднијих гостовања

FOTO: KK FMP/ABA liga

Zadržali su crno-beli pobedu više u odnosu na prvog pratioca, Crvenu zvezdu, i kao i u borbi za top osam Evrolige, drže sudbinu u svojim rukama što je u sportskim okvirima pozitivna stavka. Ne moraju da se osvrću na rezultate ostalih konkurenata, ili da broje međusobni koš-količnik, već samo da do kraja regularne faze upišu trijumfe nad Igokeom kod kuće i protiv Zadra i Budućnosti u gostima. Pa makar i sa poenom razlike.

Ukoliko to uspeju, po prvi put još od sezone 2010/2011 će kao lideri ući u doigravanje što nije nimalo nebitan faktor s obzirom da se dosada samo dva puta dogodilo da šampion bude ekipa bez prednosti domaćinstva u plej-ofu (C. zvezda 2015/2016 i Budućnost 2017/2018).

Pogledom na skoriju prošlost zajendičkim duela, bilo je jasno da će morati dobrano da se preznoje kako bi "izrudarili" važnu pobedu u predgrađu Beograda. Od povratka Željka Obradovića na klupu tima, crno-beli u četiri odigrana meča sa "panterima" u regionalnoj ligi i jednom u prošlogodišnjem polufinalu Kupa Radivoja Koraća nisu slavili sa razlikom većom od šest poena.

Uvek dobro momci iz Železnika namuče crno-bele, a tako je bilo i u prekjučerašnjoj dvočasovnoj borbi.

- Jedan trener mi je rekao da ne postoje male i velike utakmice. Sve su iste i na svaku ideš da je pobediš. Tako ja razmišljam, a i ceo tim. Protiv FMP nam je trebalo malo više vremena da uđemo u našu igru i šablone, ali kada smo to uspeli poveli smo osetnijom razlikom. Oni se stvarno nisu predavali i čestitam im na tome, a mi idemo dalje svojim putem - naglasio je Aleksa Avramnović posle 21. trijumfa u takmičenju koji je ukrasio sa 14 poena.

Put crno-bele dalje vodi na Azurnu obalu gde u petak od 21.00 protiv Monaka pobedom mogu i zvanično da u povratničkoj sezoni osiguraju plasman u plej-of Evrolige gde pak izvesno neće imati prednost domaćeg terena.

RASPORED

D Igokea 10.04.

G Zadar 17.04.

G Budućnost 22.04.*

* Odloženo kolo

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSIJA JE ŠOKIRANA: Evo šta je američka teniserka uradila kada se Ruskinja povredila (VIDEO)