ĐOKOVIĆ NASTAVLJA DOMINACIJU: Srbin odustajanjem Alkaraza produžava vladavinu na vrhu ATP liste

Novosti online

04. 04. 2023. u 17:47

LjUBITELjI tenisa nadali su se da će u Monte Karlu imati priliku da gledaju Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza. Ipak, to neće biti slučaj zbog odustajanja Španca. To će pomoći Srbinu ne samo da lakše dođe do trofej, već i da učvrsti mesto na čelu ATP liste.

ЂОКОВИЋ НАСТАВЉА ДОМИНАЦИЈУ: Србин одустајањем Алкараза продужава владавину на врху АТП листе

FOTO: Tanjug/AP

Momak iz Mursije je odlučio da se povuče sa pomenutog mastersa zbog problema sa povredom. Isto su učinili Rafael Nadal i Feliks Ože-Alijasim, pa je praktično jedna prava pretnja našem asu Danil Medvedev, ali poznato je koliko Rus ne voli da igra na šljaci.

Odustajanje Alkaraza znači da će Nole sigurno ostati na čelu ATP liste i posle nadmetanja u Kneževini. On brani samo 45 bodova i jedino je 19-godišnjak mogao da ga svrgne sa prve pozicije.

Đoković će čak iako ne uradi ništa značajno u Monte Karlu osigurati brojku od 385 nedelja na vrhu. To je još jedan dokaz njegove surove dominacije godinama unazad.

Podsetimo, osvajač 22 grend slem titule je prošle godine poražen u drugom kolu na ovom turnir. Bolji od njega bio je Španac Alehandro Davidovič Fokina.

BONUS VIDEO: Ovacije "delija", Novak Đoković bodri Zvezdu protiv Valensije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)