DUBAI IGRA EVROLIGU? Izvršni direktor elitnog takmičenja najavljuje revoluciju

V. P.

14. 03. 2023. u 21:07

VEĆ neko vreme je na stolu revolucionarna ideja da klub iz Dubaija bude uključen u Evroligu, uz finansijsku injekciju iz Ujedinjenih arapskih emirata od 150.000.000 evra za šest godina. Za drugu polovinu marta najavljena je odluka klubova sa vlasničkim udelom o toj inicijativi.

ДУБАИ ИГРА ЕВРОЛИГУ? Извршни директор елитног такмичења најављује револуцију

FOTO: Tanjug / Sava Radovanović

Međutim, pre nego što su seli za sto da diskutuju o tome, izvršni direktor Evrolige Maršal Glikman je u razgovoru za izraelski "Vala sport" otkrio da se to neće desiti preko noći.

- Sledeće sezone neće biti tima iz Dubaija u Evroligi. Imali smo mnogo razgovora sa njima u poslednje dve godine, to je tema koja nas zanima. Ako se desi, desiće se tek nakon što sve isplaniramo. To je, ipak, posebna situacija. Razmislite prvo o logistici. Ako vam sada do Tel Aviva treba četiri sata, do Dubaija ćete leteti sedam sati. Nije to lako. Tamošnje tržište raste, ima novca, ali nema istorije i tradicije, nema lige, nema još ni tima. Voleli bismo da košarka počne da se razvija tamo.

Glikman je još jednom govorio o proširenju Evrolige i davnašnjoj želji da se u njoj nađu klubovi iz prestonih gradova Pariza i Engleske.

- Moramo da proširimo ligu. Nemam magični broj, ali 18 nije dovoljno. Definitivno mislim da će London i Pariz u budućnosti biti u Evroligi. Pre par godina smo radili istraživanje sa kompanijom "Diloit" i videli da je moguće povećati tržište u Nemačkoj, Francuskoj i Engleskoj - konstatuje Glikman.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri