"ZVEZDA I PARTIZAN NEMAJU INTERES DA IGRAJU ABA LIGU!" Pešić najavio košarkašku revoluciju? "Vreme je da Srbija formira profesionalnu ligu"

Novosti online

18. 02. 2023. u 15:58

SELEKTOR košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je danas da je idealno vreme da Srbija formira svoju profesionalnu košarkašku ligu.

ЗВЕЗДА И ПАРТИЗАН НЕМАЈУ ИНТЕРЕС ДА ИГРАЈУ АБА ЛИГУ! Пешић најавио кошаркашку револуцију? Време је да Србија формира професионалну лигу

FOTO: KSS

Pešić je danas, na Univerzitetu u Nišu, održao predavanje povodom proslave 100 godina igranja košarke u Srbiji i tom prilikom možda najavio možda revolucionarnu promenu u "zemlji košarke".

- Zvezda i Partizan nemaju interes da igraju ABA ligu, odnosno imaju jer je to jedini prohod da se igra u Evroligi. To mi podržavamo, ali pošto se na nivou Evrope dešavaju promene, mi za to moramo da se pripremimo. Ovo je idealno vreme da u toj tranziciji, mi formiramo našu profesionalnu ligu i da onog trenutka, kada se jednog dana Evroliga   proširiti, možda će biti dve konferencije, moramo da se pripremimo za našu ligu.

- Kada se to desi, da imamo Zvezdu i Partizan, Megu, FMP-a, Student iz Niša, Vojvodina, da igraju tu ligu i da se iz te lige igra u Evropi. Danas nijedan klub u Srbiji, ne računajući Zvezdu i Partizan, ne igra sa drugim klubom iz druge države. Želimo da se takmičimo sa Špancima, Turcima, Nemcima - istakao  je Pešić. 

Dodao je da košarkaška struka u Srbiji mora da postavi nove koloseke u organizaciji sporta.

- Organizacija mora da bude mnogo bolja, da pronalazimo nove puteve, da se postavimo na kolosek u smislu organizacije. Nije ovo nikakva kritika, nego jednostavno vremena donose nove izazove, puno puta sam govorio o tome. Košarkaški teren ili košarka, ona stoji na četiri stuba, četiri noge – to je selekcija, drugi stub je metodika, treća je sistem takmičenja, a četvrta pravila igre. Razmrdali se jedna ili padne li jedna noga, teren ne postoji. Teško ga je vratiti - zaključio je Pešić.

 

BONUS VIDEO: Atmosfera sa večitog derbija u Kupu Radivoja Koraća

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (1)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata