DE KOLO ISPISAO ISTORUJU: Niko kao Francuz, pretekao je legendarnog Grka

Novosti online

04. 02. 2023. u 22:10

FRANCUSKI košarkaš Nando de Kolo ispisao je istoriju. On je postao igrač sa najviše poena u evropskim klupskim takmičenjima.

ДЕ КОЛО ИСПИСАО ИСТОРУЈУ: Нико као Француз, претекао је легендарног Грка

FOTO: EPA

Sjajni plejmejker Asvela je u četvrtom minutu meča protiv Virtusa u Evroligi pretekao legendarnog Grka Nikosa Galisa (4.904). Ovaj 35-godišnjak je došao do brojku od 4.917.

- Hajde da razmislimo na minut. Vrativši se u sezonu 2007/2008 kada sam stupio na evro scenu sa Šoleom i trenutak gde sam sada... Svakodnevni mukotrpan rad koji me je doveo na vrh liste najboljih strelaca u istoriji evropskih kupova - napisao je De Kolo na Tviteru.

Vredi napomenuti da je Grk postavio rekord sa 148 odigranih utakmica, dok je Francuzu za ovaj podvig bilo potrebno 324 meča.

Na toj listi treće mesto zauzima Dejan Bodiroga sa ubačenih 4.458 poena, dok ga prati legendarni Huan Karlos Navaro sa 4.321 poenom.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!