"NEVEROVATNO JE DA SU DOVELI KAMPACA": Direktor Partizana o Zvezdi, Teodosiću, Evroligi...

Novosti online

25. 01. 2023. u 20:18

SPORTSKI direktor KK Partizan Zoran Savić gostovao je u italijanskom podkastu "Sportklub". On je pričao o brojnim stvarima iz košarke, a između ostalog dotakao se i večitog rivala, ekipe Crvene zvezde.

НЕВЕРОВАТНО ЈЕ ДА СУ ДОВЕЛИ КАМПАЦА: Директор Партизана о Звезди, Теодосићу, Евролиги...

FOTO: M. Vukadinović

On je tokom igračke karijere nastupao za Virtus iz Bolonje. Sada je govorio o plejmejkeru tog tima Milošu Teodosiću.

- On ima neverovatnu viziju na parketu, razume šta se dešava na terenu čak i pre nego što se stvari dogode. Ne možete od njega da tražite da igra presing po celom terenu i da pogađa najbitnije šuteve u isto vreme. Ima neke greške, ali kada je najbitnije, on pogađa. Skariolo ga koristi vrlo dobro, daje mu odmor, tako da čuva svežim za finiš sezone - rekao je Savić.

Ne krije da bi voleo da ima igrače poput srpskog plejmejkera u svom timu.

- Da, volim igrače koji obožavaju da igraju košarku. Mnogi samo trče i skaču, on razume igru, čak i kada izgleda kao da se tek sada probudio. Može da ubaci 30 poena, ali i da promeni utakmicu u dva poteza.

Savić kao i većina smatra da je Evroliga ove sezone nikad ujednačenija.

-  Evroliga je verovatno najneizvesnija u istoriji. Iskreno, iznenađen sam rezultatima Olimpije Milano, jer sam pre početka sezone verovao da su kalibar za Fajnal for. Brojne povrede, pogotovo Ševona Šildsa, skupo su koštale ekipu. Mnogo je utakmica i putovanja, pa je samim tim mnogo teško ekipama koje nemaju u rotaciji po 17-18 igrača. Virtus radi ono što se očekuje, plaćaju sada i cenu neiskustva, ali dobro igraju.

Kratko se dotakao i Crvene zvezde koja se digla od dolaska Duška Ivanovića. Prokomentarisao je i to što je večiti rival doveo Fakunda Kampaca.

- Promenili su dosta igrača, drugi će se menjati. Našli su finansije i dalje mi izgleda neverovatno kako su mogli da potpišu Kampaca - zaključio je Savić.

Podsetimo, naredni duel u Evroligi Partizan igra protiv Crvene zvezde. Večiti derbi je na programu u petak od 19 sati u dvorani "Aleksandar Nikolić".

BONUS VIDEO: "Klasići'' NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)