VELIKO SRCE ŠAMPIONA! Novak Đoković i gest za mladu Srpkinju veći od svih grend slem trofeja

Novosti online

25. 01. 2023. u 16:24

NOVAK Đoković nastavio je svoj pohod ka osvajanju Australijan opena, ali je još jednom dokazao, da ono najveće što će ostati iza njega nisu titule i pobede, već svi oni kodeksi, moralni principi i ljubav koju je nesebično delio sa svima. Tako je bilo na njegovim putešestvijama širom planete tokom bogate karijere, a tako je i sada u "zemlji kengura".

ВЕЛИКО СРЦЕ ШАМПИОНА! Новак Ђоковић и гест за младу Српкињу већи од свих гренд слем трофеја

FOTO: Printskrin

Naime, radi se o tome da je Nole mladoj srpskoj teniserki, Staši Srbulović (19), finansirao dalek put u Australiju. U pitanju je devojka rođena 2003. godine koja je sa osam meseci ostala bez čula sluha, a takmiči se u konkurenciji gluvih i nagluvih, gde je trenutno četvrta na svetu.

Nakon trijumfa protiv Andreja Rubljova, Novak je pričao upravo o njoj.

- Staša je jako fina i draga devojčica koja sanja velike snove u tenisu. Drago mi je da smo u teniskom centru Beograda mogli da joj pomognemo da se spremi i trenira da bi mogla da se bavi ovim sportom na međunarodnom nivou. Želim joj sve najbolje, ako bude prilike da je pogledam i da se sretnem sa njom to ću čuniti. Najverovatnije neće biti treninga, videću u četvrtak ujutru kad se probudim - rekao je Đoković na konferenciji za medije.

Ova devojka inače je rodom iz Zlota kod Bora, a pri rođenju ništa nije nagoveštavalo da bi mogla da da ostane bez čula sluha. Nažalost, osam meseci nakon rođenja dijagnostifikovana joj je senzineuralno oštećenje oba uva, a uzrok toga nije nikada utvrđen.

Uprkos tome što joj je život odredio da ide težim putem za razliku od svojih vršnjaka i vršnjakinja ova devoja ne prestaje da se bori.

Pohađa srednju Ekonomsku školu, marljivo uči, radi na sebi, trenira, nosi slušni aparat, nasmejana je i puna entuzijazma.

Njen teniski san joj je inspiracija, nešto što je gura da nastavi dalje uzdignute glave.

Ove godine u Melburnu prvi put se organizuje turnir na kome će učestvovati gluvi i nagluvi igrači i ona će biti deo takmičenja. Na Olimpijskim igrama je osvojila peto mesto u svojoj konkurenciji, a sada, zahvaljujući Novaku može prikazati delić svog talenta i u Melburnu.

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju