FAKU(LTET) ZA UMETNOST: "Sramota što fanovi u Evroligi ne mogu da vide Kampaca na delu"

V. PRERADOVIĆ

17. 01. 2023. u 10:15

SRAMOTA je to što fanovi u Evroligi ne mogu da vide Fakunda Kampaca na poslu, ali mogu u ABA ligi i kakvoj su samo predstavi svedočili. Ovako glasi uvod teksta uglednog košarkaškog portala "Jurohups", koji inače sarađuje sa Evroligom, nakon njegove umetničke izvedbe u trijumfu Crvene zvezde nad Budućnošću (76:56).

ФАКУ(ЛТЕТ) ЗА УМЕТНОСТ: Срамота што фанови у Евролиги не  могу да виде Кампаца на делу

foto: aba liga

Podgorička "Morača" počela je da se prazni kada je trener Duško Ivanović izveo iz igre 31-godišnjeg čarobnjaka, koji je prethodno otplesao tačku za divljenje i domaćih navijača.

Približio se tripl-dabl učinku neuobičajenom i za NBA prilike, sa 14 poena, 12 asistencija i čak osam ukradenih lopti!

- Kvaliteti Kampaca su svima vrlo dobro poznati, ali jedna stvar me je posebno impresionirala. Onog trena kada je postalo jasno ko će biti pobednik, pratio sam samo odbrambena postavljanja Kampaca. Čista košarkaška poezija, koja je rezultirala sa osam ukradenih lopti - napisao je na "Tviteru" hrvatski trener Aleksandar Petrović.

I asistencije su bile čista košarkaška poezija. U prvoj četvrtini je "nahranio" Luku Mitrovića za njegov jadranski rekord sezone od 21 poena, bez promašaja (10/10).

Kampacovi pasovi su bili takvi da je Zvezdinom centru ostao lakši deo posla.

- Sa ovim igračima na lopti, koji su evropska i svetska klasa, Zvezda pravi poene tako da budu laki - rekao je trener Budućnosti Vladimir Jovanović.

Ono što nekome deluje lako zapravo je urođeno i ne može se utrenirati čak ni na Ivanovićem treninzima. Primer je asistencija za Luku Vildozu, Faku je u deliću sekunde uočio da je čuvar njegovog sunarodnika Bel-Hejns okrenut leđima i proturio mu loptu "kroz uši" za zicer druge polovine argentinskog tandema crveno-belih.

Bila je to njegova poslednja, 12. asistencija u ovom meču, više su u istorijatu regionalnih mečeva Zvezde imali samo Stefan Jović 2016. protiv Cedevite (16) i Lorenco Braun 2020. protiv Cibone (14).

Indeksom korisnosti 34 nadmašio je svoje prethodno izdanje u duelu sa MZT Skopljem (33), sve to za samo 25 minuta čarobne plovidbe "Moračom".

- Kada i Kampaco bude mogao da igra u Evroligi, Zvezda će biti zastrašujuće jaka - rekao je trener Monaka Saša Obradović, nakon što je njegov tim isprašen bez pomoći fenomenalnog Argentinca. Ukoliko ostane na snazi zabrana registracije igrača do 28. februara, navijači širom Evrope ostaće uskraćeni za njegovu magiju u još šest evroligaških utakmica.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024