AMERI VRTE GLAVOM: Nikola Jokić posle sjajnog koša za pobedu Denvera uradio ono što mnogi ljubitelji NBA nisu očekivali (VIDEO)

Novosti online

16. 01. 2023. u 19:52

NIKOLA Jokić je zbog povrede propustio jedan meč, gostovanje Los Anđeles Klipersima, ali je sa NBA bravurama nastavio. Ali, ne samo da je u dresu Denver nagetsa ostvario novi trijumf, i to dalekometnim pogotkom pred poslednji zvuk sirene, već i jednim potezom koji je mnoge američke ljubitelje košarke iznenadio.

АМЕРИ ВРТЕ ГЛАВОМ: Никола Јокић после сјајног коша за победу Денвера урадио оно што многи љубитељи НБА нису очекивали (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, duel Denver - Orlando rešio je Jokić trojkom u poslednjim momentima utakmice.

Ali, jedan detalj je, isprva, mnogima promakao.

Naime, dok je cela hala slavila, a i ne samo Denverovi rezervisti, već i Srbinovi saigrači koji su s njim tada činili petorku, Jokić je odmah počeo da gleda iza sebe, ne bi li video da li se neki igrač rivala pozicionira da primi dugačko dodavanje i pogotkom izbori produžetak.

I, kako je Franc Vagner upravo to pokušao da uradi, srpski as je odmah za njim potrčao, sprečivši tako da Orlando ekspresno uzvrati na njegovu trojku.

- Svidelo mi se što je prva stvar koju je Jokić uradio bila da se pobrine da niko od rivala ne trči iza njega i tamo dobije dodavanje preko celog terena - poručio je jedan navijač nagetsa na Tviteru, a odgovorio mu je Majk Singer, novinar koji pomenuti NBA klub svakodnevno prati za Denver post:

- To je zbog toga što je upravo on hvatao rivale "na spavanju". Sećate li se Golden Stejta?

Iako već godinama oni Amerikanci koji ne vole što je Jokić u vrhu MVP priča govore "Ha can't play defense!", aludirajući na to da je centar Denvera daleko impresivniji u napadu nego kada treba čuvati rivale, i te kako je najbolji igrač lige podigao nivo svoje odbrane.

O tome svedoči ne samo primer sa kraja meča sa Orlandom, već i neki detalji koje ističe novinar portala DNVR, Harison Vind:

- Nikola Jokić je 13. u NBA ligi po ukupnom broju ukradenih lopti, a šesti po osuećenim protivničkim dodavanjima. Imao je bar jednu "krađu" u deset uzastopnih utakmica, a dve na ovoj (s Orlandom), koje su dovele do pogodaka iz tranzicije - poručio je Vind uz snimak tih situacija koji je i pred vama:

Nikola Jokić statistika - sezona 2022/2023.

"Nikola Jokić stats" je pojam koji američki ljubitelji košarke često traže na internetu, jer je i njima nestvarno šta sve srpski as (i) ove sezone radi u NBA ligi. A on trenutno prosečno ostvaruje 24,7 poena po NBA meču, uz 10,9 skokova i 9,8 asistencija po odigranoj utakmici. 

 

Raspored utakmica Denver nagetsa

Ekipa Nikole Jokića će nastavlja seriju "domaćih" utakmica i to, redom, protiv Portlanda, Minesote, Indijane i Oklahoma sitija. Prvi naredni meč, protiv Trejlblejzersa, je u sredu, tri sata iza ponoći po našem, srednjoevropskom vremenu, a on "dolazi" nakon što je Portland deklasirao ekipu Dalasa sa 140:123, i to uz 40 poena Demijana Lilarda, a po 20 koje su postigli i Nurkić, i Simons i bivši član nagetsa, Džerami Grant.

Nikola Jokić - ugovor

Jedna od najtraženijih sportskih stvari na Guglu bila je 2022. godine i "Nikola Jokic contract" - jer je srpski as potpisao antologijski ugovor. Naime, Nikola Jokić bi trebalo da u ovoj, sezoni 2022/2023. zaradi 33.047.803 dolara.

Ugovorom je predviđeno da naredne, sezone 2023/2024. zaradi još više, 46.550.000 dolara. Ali to je samo početak rasta njegovih primanja.

U sezoni 2024/2025. plata će mu biti 50,274 miliona dolara, potom u sezoni 2025/2026. 53.998.000 dolara, a 2026. čak 57.722.000 "zelenih novčanica". Ugovorom je predviđeno da može da pristane i da igra u sezoni 2027/2028. i to za platu od 61.446.000 dolara.

NBA rezultati:

Bruklin - Oklahoma 102:112 (Pokuševski nije igrao zbog povrede)

Denver - Orlando 119:116

San Antonio - Sakramento 119:132

Portland - Dalas 140:123

LA Lejkers - Filadelfija 112:113

NBA liga - tabela

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)