ZVEZDA PREGAZILA BUDUĆNOST: Kampaco blistao, crveno-beli upisali deveti vezani trijumf u ABA ligi

Novosti online

15. 01. 2023. u 21:18

CRVENA zvezda nastavila je seriju trijumfa u ABA ligi. Crveno-beli su pobedili Budućnost kao gosti sa 56:76 (12:19, 13:18, 18:16, 13:23), a briljirao je Fakundo Kamapco.

ЗВЕЗДА ПРЕГАЗИЛА БУДУЋНОСТ: Кампацо блистао, црвено-бели уписали девети везани тријумф у АБА лиги

FOTO: ABA liga/KK Budućnost/Filip Roganović

Argentinac još uvek ne može da nastupa u Evroligi, ali u regionalnom takmičenju pokazuje kakav je majstor košarke. On je zabeležio dabl-dabl od 14 poena i 12 asistencija, a imao je čak osam ukradenih lopti.

Što se utakmice tiče, gosti su od starta zaigrali agresivno u odbarni i takva igra im je već u prvom kvartalu donela dvocifrenu prednost 9:19. Ipak, uvodni period okončan je rezultatom 12:19.

Budućnost je pokušavala da nađe način da se vrati u utakmicu, ali kada god bi izabranici Vlade Jovanovića spustili zaostatak rivala Zvezda je nalazila način da dođe vrati ubedljivo vođstvo.

FOTO: ABA liga/KK Budućnost/Filip Roganović

Veoma kvalitetno su igrali crveno-beli u oba pravca. Ipak, Budućnost je uspela na početku poslednjeg perioda da dođe do -9 (46:55). No, Beograđani od tada prave seriju 17:2 i rešavaju utakmicu i stižu do devetog vezanog trijumfa u ABA ligi.

Najefikasniji kod pobednika bio je Luka Mitrović koji je postigao 21 poena, Ognjen Dobrić je dodao 18. Na drugoj strani jedini dvocifren je bio Erik Grin koji je brojao do 14, dok je Džej-Džej O'Brajan postigao osam.

Zvezda je sada na učinku 13-1, a Podgoričani 9-7.

 

BONUS VIDEO: Navijači Olimpijakosa i Zvezde zajedno skandirali "Kosovo je Srbija"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno!