KO BI REKAO: Nikola Jokić otkrio da gleda ABA 2 ligu, KLS, Zvezdu i Partizan obavezno

Novosti online

01. 01. 2023. u 11:04

Nikola Jokić je prethodne dve godine bio najbolji igrač u NBA ligi, gde je stigao pravo iz ABA takmičenja.

КО БИ РЕКАО: Никола Јокић открио да гледа АБА 2 лигу, КЛС, Звезду и Партизан обавезно

FOTO: Tanjug/AP

A kako postiže takve rezultate srpski košarkaš je otkrio u velikom intervju za "Arenasport".

- Već sedam, osam godina se držim istih navika i rituala kada je u pitanju priprema pred početak sezone ili uoči utakmice. Imam iste rituale pred svaki trening ili meč, tako da ništa nisam mnogo menjao po pitanju spreme. Drugi put sam izabran za najkorisnijeg igrača lige. Kada sam prvi put pogledao listu, bio sam fasciniran sa kakvim sam igračima u grupi, ali sada kada sam u ovoj drugoj kategoriji, moram da priznam da sam se malo uzrujao - rekao je Jokić.

Kentavijus Kouldvel-Poup, koji je u prošlosti nosio dresove velikih NBA timova, istakao je po dolasku u Kolardo, da nikada nije bio u ekipi gde uopšte nema ega.

- Znam da će doći neko brži, veći i bolji od mene i samo je pitanje momenta kada će se to dogoditi. Naročito kada vidite kakve mlade nade dolaze u ligu. Da, možemo da se nadmećemo, ali sigurno će doći neko bolji od nas. Zato nema mesta ljubomori i uvek se radujem tuđem uspehu. Za svima sam dobar, nemam neprijatelje i za sebe mislim da nemam ega - ističe Jokić.

Jokić prati nastupe Crvene zvezde i Partizana u Evroligi.

- Prošle godine sam više voleo da igram, a manje da gledam košarku, dok je ove sezone drugačija situacija. Pratim "večite" u Evroligi i mislim da je sjajno što se dva srpska kluba takmiče na najvećoj evropskoj košarkšoj sceni. Takođe, gledam i ostale ekipe Evrolige, a čak sam u jednom momentu pratio mečeve KLS-a i ABA 2 lige - zaključio je najbolji igrač sveta.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest