"SUDIJE SVIRAJU U KORIST DONČIĆA": Litvanski košarkaš o čuvanju zvezde Dalasa

Novosti online

03. 09. 2022. u 09:06

LITVANSKI košarkaš Ignas Brazdeikis koji sa reprezentacijom svoje zemlje debituje na Evrobasketu 2022, osvrnuo se na prošli meč protiv Slovenije i čuvanje Luke Dončića.

СУДИЈЕ СВИРАЈУ У КОРИСТ ДОНЧИЋА: Литвански кошаркаш о чувању звезде Даласа

FOTO: FIBA.Basketball

Brazdeikis koji je rođen u Kaunasu, a odrastao u Kanadi uporedio je svoje prve utiske sa sećanjima na koledž košarku. Konkretno, sa igrom u nokaut fazi NCAA turnira – takozvanim "Martovskim ludilom".

- To je definitivno nešto novo za mene, ovakva igra i okruženje. Evrobasket me pomalo podseća na martovsko ludilo, sve reprezentacije iz naše grupe su bile u jednoj teretani, gomila timova okolo... - rekao je Litvanac.


On je prvi put nastupio na Evrobasketu 2022. protiv aktuelnog šampiona Slovenije, gde se susreo sa jednom od najvećih košarkaških zvezda na svetu, Lukom Dončićem.

Brazdeikis  je  postigao 8 poena i 4 skoka za 15 minuta igre, a Litvanija je izgubila meč 85:92, dok je pomenuti košarkaš morao da čuva Luku Dončića i oseti šta znači zaustaviti slovenačkog vunderkinda.

- Definitivno, neke sudijske odluke su bile diskutabilne. Nema sumnje. Znate, kada imate takvu superzvezdu, on će dobiti neke odluke u svoju korist. Tako da samo treba da budete prisebni. Ne možete se previše obazirati na to - rekao je Brazdeikis, a prenosi "BasketNjuz".


BONUS VIDEO: Lučić: "Protiv Janisa nema odbrane"
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EVROLIGA NAJGLEDANIJA U ISTORIJI: Partizan i Crvena zvezda neprikosnoveni, nema im ravnih