"MA I BEZ NJEGA STE FAVORITI ZA ZLATO": Jan Veseli oduševljen reprezentacijom Srbije

Novosti online

02. 09. 2022. u 12:45

Nekadašnji košarkaš Partizana Jan Veseli pred početak Evrobasketa detaljno je pričao o šansama Srbije, timu Češke, Nikoli Jokiću i Bogdanu Bogdanoviću

МА И БЕЗ ЊЕГА СТЕ ФАВОРИТИ ЗА ЗЛАТО: Јан Весели одушевљен репрезентацијом Србије

FOTO: FIBA

Najbolji igrač reprezentacije Češke uz Tomaša Satoranskog odlično priča srpski jezik.

Žena mu je Srpkinja, u Partizanu je igrao od 2008. do 2011. godine, uvek je okružen našim igračima, pa je bio vrlo srdačan prilikom susreta sa srpskim novinarima u Pragu.

- Nemam nikakva očekivanja, idemo kao i na svaki turnir zadnjih deset godina da damo sve od sebe i da se trudimo da dobijemo što više utakmica. Sigurno da je veći prtisak jer smo domaćini, ali mi se trudimo da zaboravimo na to i da uživamo zato što je organizovan turnir pred našim navijačima - rekao je on.

Sa nekim igračima iz ovog tima Srbije je nekada igrao, sa nekima igra sada u Feneru, a naravno, stigao je u Pragu da provede vreme sa reprezentativcima naše zemlje. 

- Videli smo se u Hamburgu i danas sam se video sa Markom Gudurićem. Seli smo, pili smo kafu, danas nisu imali mnogo vremena, ali dugačak je turnir i viđaćemo se još više - istakao je on, a onda na pitanje ko je favorit odgovorio uz osmeh:

- Ko je favorit? A šta biste hteli da čujete? Navijam za Češku, naravno, a favorit mi je naravno Srbija. Kako igraju trenutno sa Nikolom Jokićem i sa svima oko njega, stvarno je sjajno. Uživo smo ih gledali sad u Hamburgu i baš je bilo uživanje.

Nema u ovom timu Bogdana Bogdanovića, jednog od najboljih igrača ove generacije, ali to ne bi smelo Srbiji da pravi veliki problem. 

- Nisam siguran da će tu biti neka razlika što se vas tiče. Naravno da mislim da mnogo fali i da je jedan od najbitnijih igrača ove reprezentacije. Naravno, zdravlje je na prvom mestu i tu njegovu odluku da stavi svoje zdravlje na prvo mesto podržavam potpuno. Ali i bez njega u timu ste favoriti za zlato - iskren je bio češki centar.

Mnogo će mu biti teško u našoj grupi, moraće da čuva atipične centre poput Markanena i Jokića, moraće mnogo da trči i da iskače u blokovima, ali na to je navikao. 

FOTO: FIBA.Basketball

 

- Ne znam koliko pratite moju igru, ja samo trčim i samo jurim. Jedva čekam, naravno. Protiv Jokića igrati, igrao sam u Beogradu kvalifikacije protiv njega, tada je bio na početku karijere koja je sada sjajna i sada posle dve titule MVP-a u NBA biće to zanimljivo i biće to zanimljiv duel - naglasio je on, a onda se osvrnuo na pisanja nekih medija koji su preneli da je Veseli rekao da će Česi zaustaviti dvostrukog MVP-a NBA lige:

- Rekao sam da će mi biti zadovoljstvo da igram sa njim i da jedva čekam taj duel, naravno, prevedeno je drugačije i šta sad da se radi - rekao je Veseli i zamolio srpske novinare da demantuju navode koji su se pojavili.

A na kraju je istakao da će hala biti rasprodata u prva dva meča, da će atmosfera biti sjajna, ali...

- Verujem da će biti dosta ljudi, da će biti rasprodat i meč sa Srbijom i meč sa Poljskom. Biće dobra atmosfera, ali naravno, vi ste navikli na nešto drugo - završio je on.

BONUS VIDEO: Ovako se Pešićevi "orlovi" spremaju za Mundobasket

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)