BUM! Partizan potvrdio: NBA pojačanje, Željko Obradović doveo čoveka sa kojim je osvojio Evroligu

Novosti online

14. 07. 2022. u 06:40

POJAČANjA se nižu kao na traci...

БУМ! Партизан потврдио: НБА појачање, Жељко Обрадовић довео човека са којим је освојио Евролигу

Foto: ABA liga - Cedevita Olimpija/Tine Ruzic

Košarkaški klub Partizan doveo je Amerikanca Džejmsa Nanelija (32), bivšeg igrača Fenerbahčea i Makabija. Nekadašnji igrač Željka Obradovića, sa kojim je sarađivao u Turskoj, potpisao je ugovor sa crno-belima, a klub iz Humske je to potvrdio na zvaničnom sajtu.

Naneli igra na poziciji krila i donosi sa sobom i kvalitet i iskustvo u Evroligi, a prethodno je igrao i u NBA ligi za Atlantu, Filadelfiju, Minesotu, Hjuston, dok je 2021. bio član Nju Orleans pelikansa.

Sa Obradovićem je prvi put sarađivao od 2016. do 2018. u Fenerbahčeu, kada su osvojili titulu Evrolige, dve titule prvaka Turske, tamošnji kup i dva Superkupa.

U redove turskog šampiona je stigao kao MVP italijanske lige, a individualna priznanja je dobijao i u Izraelu, gde je u dresu Makabija osvojio tamošnji Liga-kup.

Naneli je u Evropi promenio niz timova, pa je igrao i za Avelino, Makabi Ašdod, Estudijantes i Kavalu, a u avgustu 2019. igrao je i za Šangaj u Kini, gde je prosečno postizao po 22,3 poena uz 5,5 skokova.

Podsetimo, Partizanu je ovo treća letnja akvizicija pred velike izazove na evropskoj sceni. Prethodno su u redove vicešampiona Srbije stigli Danilo Anđušić i Dante Eksum, dok je tim napustio doskorašnji kapiten Rade Zagorac.

Bonus video: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

 

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)