ČOVIĆ: "Odustajanje Partizana je unapred režirano"

Novosti online

08. 07. 2022. u 18:51

TURBULENTAN dan u taboru tima sa Malog Kalemegdana...

ЧОВИЋ: Одустајање Партизана је унапред режирано

Nebojša Čović / Foto N. Paraušić

Prvo je rešeno pitanje novog trenera, a potom je održana Skupština košarkaškog kluba Crvena zvezda, na kojoj se obratio i predsednik kluba Nebojša Čović.

On je otkrio zanimljivu informaciju da je prethodno kontaktirao legendarnog trenera Pabla Lasa, ali je neizostavni deo obraćanja bilo i spominjanje večitog rivala, koji nije igrao plej-of nacionalnog prvenstva.

U svom govoru, Čović je sumirao prethodnu sezonu u kojoj je osvojena tripl kruna, a usput spomenuo i istupanje Partizana iz KLS.

- Završili smo izuzetno uspešnu takmičarsku godinu, sa rezultatskog aspekta. Osvojili smo tri trofeja, a pritisci su bili ogromni u javnosti. Posebno loš tretman imali smo u finalnoj seriji ABA lige, naročito od strane slovenačkih arbitara. Kada se saberu svi propusti, sudije su grešile tri puta više na našu štetu - 43:15 ili 16. Što se tiče KLS, odustajanje Partizana je unapred režirano, pošto je sistem takmičenja ranije izglasan. Najvažnije je da smo pobedili na svim fontovima - ocenio je Čović na Skupštini KK Crvena zvezda koja se održala u hotelu "Kraun Plaza".

FOTO: KK Crvena zvezda

Bilo je reči i o finansijskom stanju, a predsednik kluba sa Malog Kalemegdana je otkrio i koliki je poreski dug i budžet za prethodnu i narednu sezonu.

- Poreski dug manji je od 500 hiljada evra. Budžet prošle sezone bio je 9 miliona, a naredni bi trebalo 12 miliona, ali uz par miliona obaveza od lane - zaključio je Čović.

BONUS VIDEO: Majstorija Nikole Kalinića

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)