BOBAN MARJANOVIĆ IMA NOVI KLUB: Srpski centar trejdovan tokom noći

Novosti online

16. 06. 2022. u 07:58

KAKVA noć u NBA ligi, trejd koji je iznenadio sve ljubitelje igre pod obručima. Srpski centar Boban Marjanović je deo paketa u kojem će dosadašnji centar Hjuston Rokitsa Kristijan Vud završiti u Dalas Maveriksima.

БОБАН МАРЈАНОВИЋ ИМА НОВИ КЛУБ: Српски центар трејдован током ноћи

FOTO: Tanjug

Bobi ostaje u Teksasu, ali će od sada igrati za Rokitse. Pored Srbina, u zamenu za Vuda, Mevsi su poslali i Sterlinga Brauna, Treja Burka, Markiza Krisa i 26. pika sa predstojećeg drafta.

Marjanović, koji u avgusti puni 34 godine, u NBA je došao iz Crvene zvezde 2015. godine, i od tada je nastupao za Sparse, Pistonse, Kliperse, Sikserse i od 2019. za Mevse.

Prošle sezone dobijao je šansu na kašičicu – 4,3 poena i 1,7 skokova za 5,6 minuta na 25 utakmica.

Centralna figura trejda jeste Vud, 26-godišnjak koji igra na pozicijama krilnog centra i centra, i od kojeg se očekuje da bude podrška Luki Dončiću.

Vud je prošle sezone prosečno beležio 17,9 poena, 10,1 skok i 2,3 asistencije.

foto:: Tanjug

 

Videćemo samo kako će Luka Dončić reagovati na trejdovanje Bobana Marjanovića, pošto su u međuvremenu postali nerazdvojni, ali spekuliše se da bi srpski centar u Hjustonu mogao da se ujedini sa Tobajasom Herisom, sa kojim je ostvario drugarski odnos tokom dana u Detroitu, Klipersima i Filadelfiji.

Ako ništa drugo, Marjanović će dobiti više prostora da igra u Hjustonu, pošto je prethodne godine u Dalasu bio u nemilosti trenera Džejsona Kida.

BONUS VIDEO: Poruka rumunske teniserke čitaocima "Novosti"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024