NIKO U NBA MU NIJE BIO RAVAN: Rakočević govorio o Čikagu, a samo legendarni plejmejker je bio bolji od njega (VIDEO)

Novosti online

15. 06. 2022. u 16:50

PROSLAVLjENI srpski košarkaš Igor Rakočević, gostovao je u podkastu kod Mileta Ilića, bivšeg igrača Crvene zvezde, ali i NBA tima Nju Džersi Nets. Rakočević je izneo neke veoma zanimljive detalje iz vremena svog igranja u najjačoj ligi na svetu, a jedan podatak će sigurno biti zanimljiv ljubiteljima igre pod obručima.

НИКО У НБА МУ НИЈЕ БИО РАВАН: Ракочевић говорио о Чикагу, а само легендарни плејмејкер је био бољи од њега (ВИДЕО)

FOTO: EPA

Popularni "Rakac" sa reprezentacijom je osvojio zlato na Svetskom i Evropskom prvenstvu, bio je tri puta najbolji strelac Evrolige i osvojio je još niz individualnih priznanja.


U karijeri je nastupao za Crvenu zvezdu, Budućnost, Real Madrid, Taukeramiku, Efes i mnoge druge evropske velikane, ali i jednu sezonu proveo je u NBA ligi u dresu Minesote.

Rakočević je u emisiji kod kolege Ilića, ispričao jednu anegdotu upravo iz najjače košarkaške lige na svetu. Na trening kampu u Čikagu, Igor je bio podvrgnut testovima brzinske eksplozivnosti, na kojima je ostvario sjajan rezultat. Mnogo godina je prošlo do obaranja njegovog rekorda, a oborio ga je niko drugi nego Derik Rouz. Rouz je svojevremno bio jedan od najbržih i najeksplozivnijih igrača u NBA ligi i najmlađi MVP u istoriji šampionata.

- Ono što je meni bilo zanimljivo i na šta sam ponosan i dan danas. U Čikagu su bili neki testovi brzinske eksplozivnosti koji traju 15-20 sekundi. I 10 godina posle toga mi se javio neki naš kondicioni trener preko neke društvene mreže i rekao mi "Da li ti znaš za podatak da u istoriji tih testiranja u Čikagu, da je samo jedan igrač odradio taj test agilnosti za tri stotinke bolje od tebe? A to je Derik Rouz" - rekao je Rakočević.


Bivši bek reprezentacije je još jednom dodao da je ponosan na taj rezultat, a na njegovu priču nadovezao se i Mile Ilić. On je rekao da je u Finiksu radio slično testiranje, samo što je njegov učinak bio najgori u istoriji te vežbe u pometutom klubu.

BONUS VIDEO: Ognjen Dobrić je MVP finala ABA lige
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!