AMERIKA PRIČA O FENOMENU SRPSKE KOŠARKE: "Totalna dominacija, oni su na drugom nivou" (FOTO)

Novosti online

22. 05. 2022. u 16:25

SRPSKI košarkaški genije Vasilije Micić prošle noći je proglašen najkorisnijim igračem završnog turnira Evrolige u Beogradu. Kraljevčanin je u epicentru sportske javnosti a njegovo ime je na usnama većine ljubitelja evropske košarke.

АМЕРИКА ПРИЧА О ФЕНОМЕНУ СРПСКЕ КОШАРКЕ: Тотална доминација, они су на другом нивоу (ФОТО)

FOTO: Tanjug/AP

Prava na ugovor novog-starog MVP-ja i najboljeg strelca najelitnijeg košarkaškog takmičenja Evrope ima NBA tim Oklahoma siti tander. O umeću maestralnog pleja i fenomenu srpske košarke,  dan posle istorijskog uspeha Micića počela je da bruji i Amerika. 

Jedan od najpoznatijih košarkaških novinara preko Atlantika, Majk Sten, navodi da za Micića postoji interesovanje NBA timova, ali nije istakao kojih i da li ga Oklahoma vidi u svojim planovima ili će ga trejdovati.

"Klačpoints", jedna od najpraćenijih stranica koja izveštava o magičnoj igri ispod obruča u superlativu govori o srpskoj naciji. 

- Srpska košarka je prosto na drugom nivou u ovom trenutku. Nakon što je Nikola Jokić osvojio drugu MVP nagradu zaredom, Vasilije Micić je došao do drugog uzastopnog MVP finala u Evroligi. Pre toga je postigao trojku za pobedu u polufinalu, dok je u finalu ubacio 23 od 58 poena ekipe - ističu s ovog portala.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ClutchPoints (@clutchpoints)

Podsetimo, srpski igrači pokazali su zašto njihova domovina nosi epitet zemlja košarke. Nikola Jokić je poneo zvanje MVP NBA lige, Vasa Micić je najbolji strelac Evrolige, Teodosić MVP finala Evrokupa, a Kalinić MVP ABA lige. 

Bonus video: Grci tokom finala Evrolige navijali za Real

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja