"KAD BUDEM DEBEO I STAR..." Nikola Jokić o nagradi koja sve zanima osim njega

Novosti online

12. 05. 2022. u 08:26

KOŠARKAŠ Denvera Nikola Jokić proglašen je i zvanično, drugi put uzastopno, za najkorisnijeg igrača (MVP) regularnog toka NBA lige, preneo je noćas sajt lige.

КАД БУДЕМ ДЕБЕО И СТАР... Никола Јокић о награди која све занима осим њега

Foto: Tviter

Srpski košarkaš je MVP nagradu dobio sa 875 glasova novinara, dok je na drugom mestu završio košarkaš Filadelfije Džoel Embid sa 706 poena.

Treće mesto zauzeo je dvostruki MVP iz 2019. i 2020. godine, igrač Milvokija Janis Adetokunbo (595), a četvrti je bio Devin Buker iz Finiksa.

Ovo je prvi put da strani igrači osvoje četiri uzastopne MVP nagrade u NBA ligi.

U društvu Majka Melouna, Džefa Kronkea i ostatka delegacije Denver nagetsa, Jokić je proslavio osvajanje MVP nagrade, a zatim je dao izjavu za "NBA on TNT", gde su kao i uvek Erni Džonson, Keni Smit, Čarls Barkli i Šekil O'Nil. 

Erni Džonson se na početku našalio i rekao da je ovo prvi put da je MVP nagrada dodeljena u štali za konje. 

- Sigurno je prvi i jedini put - rekao je Jokić uz osmeh i nastavio: - Neverovatno je. Mi smo, moj trener i ja, radili sa konjem jedan tip brzog treninga, bio je to jedan regularan dan. Tačnije, malo drugačiji, pošto smo sve to radili po podne. Ja sam ga pitao zašto ne idemo ujutru, ali dobro, mislio sam da ide na pecanje. Kada sam se vratio u štalu video sam da su svi tu. Video sam kuma u kolima i pitao sam se šta će on sad ovde. Video sam ih sve u majicama, bio je to veoma emocionalan momenat za mene. Niko nije došao baš ovde. Ovo se dešava jednom u životu.

Nikola je nekoliko puta naglasio da ga nagrade ne interesuju, pa je Ernija sada zanimalo šta misli, pošto je tek treći centar sa MVP titulama zaredom, posle Mozesa Melouna, Bila Rasela i Vilta Čemberlena. Jokića je zanimalo da li je i Šek to uspeo, pa mu je Džonson rekao da nije, što je srpskog centra iznenadilo. 

 - Sada ne razmišljam toliko o tome, ali kada budem star i debeo biće drugačije, pričaću mojoj deci da sam nekada davno bio veoma dobar u igranju košarke. Svi znaju da sam ja uvek isti, nadam se da ću ostati isti i posle ovoga. Biti u društvu sa Viltom i ostalim momcima i ući u istoriju ovog sporta, to dosta govori. Znači mi mnogo, to je moja zaostavština - jasan je Jokić. 

Kako je razmišljao Jokić kada je imao samo osam godina i ko mu je bio inspiracija, zapitao se Džonson, pošto je imao njegovu staru legitimaciju Košarkaškog saveza Srbije. 

 - U tom trenutku me nije toliko zanimala košarka. Čistio sam kutije, čistio sam za konjima. U tim godinama me nije interesovalo tako. Do 13-14 godine nisam ozbiljnije igrao košarku. Tata je morao da zove trenera da me vrati u tim. Kada sam tek došao u NBA počeo sam da se ugledam na Tima Dankana, ugledao sam se na njega. Pre toga, kao Dirk Novicki, Lamarkus Oldridž, Boris Dijao - rekao je Jokić. 

BONUS VIDEO: Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)