ČOVIĆ ODGOVORIO PREDSEDNIKU PARTIZANA: Nemam nameru da se bavim nebitnim likovima u košarci

Novosti online

11. 05. 2022. u 10:04

PREDSEDNIK košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović osvrnuo se na izjavu prvog čoveka crno-belih Ostoje Mijailovića, koji je juče uzdrmao košarkašku Srbiju.

ЧОВИЋ ОДГОВОРИО ПРЕДСЕДНИКУ ПАРТИЗАНА: Немам намеру да се бавим небитним ликовима у кошарци

Nebojša Čović / Foto N. Paraušić

Mijailović je izjavio da u srpskoj košarci "imamo situaciju da je liga podređena jednoj porodici ili dva kluba".

- Uopšte nemam nameru da se bavim nebitnim likovima u košarci - rekao je Čović na to i dodao:

- Svi klubovi su imali mogućnost da glasaju o propozicijama. Početak problema je vezan za početak, u julu smo se dogovorili da se završnica ABA lige igra između prva četiri. Bio je predlog da bude osam, ali su Crvena zvezda i FMP reagovali i rekli da nemaju ništa protiv da bude i 12, samo da se poštuje kalendar, s obzirom na to da se spremamo za Evrobasket.

Prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana je dodatno govorio o procedurama unutar KLS.

- Što se tiče KLS, ona je imala svoja predsedništva i skupštine. Da ne bi bilo mešetarenja koji su zasnovani na lažima. u predsedništvu sede ljudi iz devet klubova. Tu je i predstavnik ostalih klubova Darko Jovićić. Ta priča da su dva kluba preglasala jedna klub nije tačna. Elementarno je da se glasa za, protiv ili uzdržano. Ta teza je laž i neznanje. Predlog završnice takmičenja je proistekao iz predloga Zlatibora u martu ove godine i Dinamika. Klubovi su se mogli izjasniti 17. marta, jednoglasno je usvojen predlog. Međutim, tad počinje cirkusijada, a zasnovana je na tome da se završnica igra kroz format F4. Računica im je da je lakše pobediti Zvezdu u jednoj utakmici nego u plej-ofu. To je istina. Šta god drugi pričali, manipulišu iz neznanja - ističe Čović.


BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!