OGLASILA SE LITVANSKA POLICIJA: Evo zašto su navijači Zvezde izbačeni iz dvorane u Kaunasu (VIDEO)

Novosti online

04. 04. 2022. u 17:26

NE stišava se bura posle poteza košarkaša Crvene zvezde da ne drže zastavu Ukrajine pred meč Evrolige protiv Žalgirisa u Kaunasu, ali i onoga što se desilo s navijačima beogradskog kluba na toj utakmici.

ОГЛАСИЛА СЕ ЛИТВАНСКА ПОЛИЦИЈА: Ево зашто су навијачи Звезде избачени из дворане у Каунасу (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Twitter/@BasketNews_com

Podetimo, pomenuti susret je protekao u senci dešavanja koji veze nemaju sa košarkom. Crveno-beli su nesrećno izgubili u produžetku, a njega su morali da igraju i bez ono malo navijača gostujućeg tima koji su stigli u Kaunas. 

Naime, osim što su tokom svih 40 minuta, zatim i u produžetku, navijači domaćeg tima žestoko vređali Zvezdu, pristalice Žalgirisa su tokom dodatnih pet minuta igre i fizički nasrnuli ka navijačima srpskog šampiona.

Nedugo zatim, litvanska policija je izvela "delije" iz hale, a dan kasnije, u ponedeljak, ovako se oglasila tim povodom.

- Kako bismo izbegli mogući konfilkt (nakon što su se navijači Žalgirisa veoma približili grupi gostujućih pristalica), zamolili smo srpske navijače da napuste halu. I, oni su na to pristali. Mi smo ih ispratili do aerodroma, a nikakvi dodatni fizički sukobi ili konflikti neke druge vrste nisu registrovani, rekao je Ramunas Matonis, portparol litvanske policije, za portal "BasketNews".

BONUS VIDEO: Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri