ŠTA ELIMINACIJA LOKOMOTIVE ZNAČI ZA PARTIZAN? Crno-beli mogu do prvog mesta u grupi i prednosti doaćeg terena - evo kako

Novosti online

22. 03. 2022. u 17:49

EVROLIGA je donela konačnu odluku da ruske klubove eliminiše iz tekuće sezone ovog takmičenja kao i Evrokupa.

ШТА ЕЛИМИНАЦИЈА ЛОКОМОТИВЕ ЗНАЧИ ЗА ПАРТИЗАН? Црно-бели могу до првог места у групи и предности доаћег терена - ево како

foto: ABA liga

Šta to znači za srpske klubove, Crvenu zvezdu i Partizan? Crveno-beli su trenutno "prvi ispod crte" u elitnom takmičenju, iako imaju isti odnos pobeda i poraza kao osmoplasirani Monako, i čeka ih grčevita borba za plasman u Top-ejt.

S druge strane, crno-beli su već u osmini finala drugog po kvalitetu takmičenja, ali im novonastala situacija ide na ruku, jer sada je oživela nedavno umrla nada da naš tim može do prvog mesta u grupi i prednosti domaćeg terena do kraja plej-ofa.

Partizan je bio u grupi sa Lokomotivom, a brisanje rezultata ruske ekipe trostruko im pogoduje - prvo zato što je ispao direktan rival za visok plasman pred plej-of; drugo, zato što se crno-belima briše poraz koji su doživeli u Krasnodaru krajem prošle godine; i treće, zato što se Huventudu briše pobeda protiv istog rivala pa umesto dva trijumfa više, ekipa iz Badalone sada Partizanu beži samo jednu pobedu.

Partizanu se sada otvara mogućnost da osvoji to prvo mesto, a to može da se desi ukoliko se na kraju ligaškog dela stvori "trougao" između našeg predstavnika, Huventuda i Andore.

KALKULACIJE - KAKO DO PRVOG MESTA U GRUPI

Da bi se to desilo potrebno je da Partizan pobedi Šlonsk i Trento, a Andora da bude bolja od Lijetkabelisa, Metropolitana i Šlonska. U tom slučaju, crno-beli i ekipa iz pirinejske kneževine imali bi identičan skor od 12-4. Ako Huventud izgubi od Metropolitana - što nije nerealno jer su Francuzi poraženi samo jednom na svom parketu i to od Partizana - onda mu ni pobeda nad Šlonskom ne bi značila. U tom slučaju i Katalonci bi imali skor 12-4 i stvorio bi se trougao u kome bi Partizan bio najbolji (zahvaljujući ubedljivoj pobedi u Beogradu nad Andorom).

U slučaju da Huventud izgubi obe utakmice, što je ipak malo verovatno imajući u vidu snagu Šlonska, Partizan bi bio ispred Andore. Ali isto tako, ukoliko Andora ne uspe da ostvari sve tri pobede do kraja, PArtizanu ne bi ništa značio jedna poraz Huventuda.

Međusobni susreti Partizana, Huventuda i Andore:

Partizan – Huventud 68:67 84:92 1:1 +7 u korist Huventuda.

Andora – Partizan 60:61 95:70 1:1 +24 u korist Partizana.
Huventud – Andora 90:80 71:72 1:1 +9 u korist Huventuda.

MINI-TABELA U SLUČAJU ISTOG SKORA:

1. Partizan 2-2 +17

2. Huventud 2-2 +16
3. Andora 2-2 -33

ŠTA JE SA DRUGOM GRUPOM?

Prvim mestom u grupi, Partizan bi obezbedio prednost domaćeg terena najmanje do četvrtfinala, a možda i do samog finala, u zavisnosti od toga šta u preostala tri kola urade Valensija i Gran Kanarija u grupi B.

Ukoliko španski timovi koji se bore za prvo mesto u grupi B, ostvare sve pobede do kraja, učinkom 14-4 bi stekli pravo domaćeg terena do kraja plej-ofa. Ekipa sa Kanarskih ostrva dočekuje Budućnost i Veneciju, a gostuje Virtusu, dok Valensija kod kuće ima lak posao sa Ulmom, a gostuje Cedevita Olimpiji i Bursi.

BONUS VIDEO - Avramovićev rafal trojki u derbiju

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)