ZVEZDA GAZI KROZ ABA LIGU: Crveno-beli trojkama srušili Studentski centar

Č. V.

14. 03. 2022. u 19:39

CRVENA zvezda već duže vreme igra u žestokom ritmu. Ipak, nije to uticalo na crveno-bele koji su upisali novu pobedu. Oni su u poslednjem meču 22. kola ABA lige pobedili Studenstki centar sa 94:84.

ЗВЕЗДА ГАЗИ КРОЗ АБА ЛИГУ: Црвено-бели тројкама срушили Студентски центар

FOTO: ABA liga/KK Crvena zvezda/Dragana Stjepanović

Nije aktuelni šampion regionalnog takmičenja briljirao, ali je uspeo da upiše novi trijumf, što je sigurno najvažnije.

Šut je bio taj koji je klubu sa Malog Kalemegdana omogućio da sruši ekipu iz Podgorice. Zvezda je za tri poena šutirala 15/36. U pogocima van linije 6,75 su prednjačili Nikola Kalinić i Ognjen Dobrić (obojica po četiri).

Crveno-beli su od početka utakmice diktirali tempo i kako je vreme prolazilo razlike je bila sve veća. Posle 20 minuta košarke na semaforu je pisalo 52:43. Sve je dolovalo da će izabranici Dejana Radonjića upisati još jedan ubedljiv trijumf, ali...

Nikola Pavlićević i Nikola Ivanović/FOTO: ABA liga/KK Crvena zvezda/Dragana Stjepanović

Igrači Studentskog centra su iskorisli opuštanje rivala početkom četvrte četvrtine i polako, ali sigurno su počeli da tope prednost. U jednom momentu su došli do minus četiri - 77:73, no snage za veliki preokret nisu imali.

Treba reći da je utakmicu obeležio i pogodak Luke Mitrovića za tri poena. Ne bi to bilo ništa čudno da mu to nije bio prvi pokušaj van linije 6,75 u sezoni.

Zvezdu je do pobede predvodio Nikola Kalinić sa 23 poena, pratio ga je Ognjen Dobrić sa 18. Na drugoj strani najbolji je bio Kenan Kamenjaš koji je postigao 20 poena, dok je Flečer Mekgi dodao 13.

Crveno-beli sada imaju učinak 18-2, a tim iz Podgorice 8-12.

BONUS VIDEO: Matija Bećković dobio Zvezdin dres sa brojem 10

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024