ZVEZDI DRAMA U PIONIRU: Čelendž Radonjića i mirna ruka Kalinića za slavlje crveno-belih

Novosti online

27. 02. 2022. u 20:00

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu Fenerbahče sa 74:69 (20:18, 21:19, 18:23, 15:9), u zaostalom meču 19. kola Evrolige.

ЗВЕЗДИ ДРАМА У ПИОНИРУ: Челенџ Радоњића и мирна рука Калинића за славље црвено-белих

FOTO: KK Crvena zvezda/ABA liga/Đorđe Kostić

Crvena zvezda je bolje ušla i u prvu i u drugu deonicu, i došla do prednosti od sedam poena na startu prve četvrtine, odnosno 10 na startu druge. U oba navrata, gosti su uspevali da se vrate u meč, i na poluvreme odu sa četiri poena zaostatka 41:37.

U trećoj četvrtini, Fenerbahče je bolje odigrao u fazi napada i uspeo da anulira prednost Zvezde sa poluvremena, i da sa pola koša prednosti uđe u poslednju četvrtinu. U četvrtoj deonici Zvezda je odlično odigrala u fazi odbrane. Uspela da svede Fenerbahče na svega devet postignutih poena, i zasluženo stigne do pobede.

Najefikasniji kod Crvene zvezde bili su Nikola Kalinić sa 11 i Dejan Davidovac, Luka Mitrović i Ognjen Dobrić sa po devet poena.

Kod Fenerbahčea bolji od ostalih bili su Danilo Bartel sa 15 i srpski reprezentativac Marko Gudurić sa 14 poena.

Zvezda je sa skorom od 10 pobeda i 15 poraza na 13. mestu na tabeli, a Fenerbahče je 10. sa po 12 pobeda i poraza.

U narednom kolu, Zvezda će dočekati Baskoniju, dok će Fenerbahče gostovati Efesu.

Četvrta četvrtina: Zvezda - Fenerbahče 74:69

40 - Kakva ludnica u poslednjem minutu. Davidovac banana, pa Volters za velikih plus pet - 74:69, 25 sekundi pre kraja. Gudurić promašuje za tri i Zvezda pobeđuje. Kraj.

39 - Kalinić sjajan, opet domaći imaju prednost - 70:69. Jedna sporna lopta i sjajn potez Radonjića, koji je uložio čelendž. Kalinić oba puta precizan sa penala

38 - Dobrić ne uspeva za dva, pa Pjer za tri. Ni Holins ne popravlja situaciju. Ivanović gubi loptu, šta se dešava sa organizatorom igre Crvene zvezde, a Radonjić tek sada uvodi Voltersa.  Flojd polovičan sa penala - 68:69.

36 - Proključao je Pionir. Kakva trojka Davidovca. A onda Akpinar za novi egal i dramu. Ivanović nikako da pronađe rešenje. Polonara za 68:68.

35 - Dve greške Ivanovića. Promašaj za tri, pa Zvezda prima lake poene preko crnogorskog reprezentativca. Nemaju crveno-beli rešenja u napadu.

33 - Zvezda je već ispunila bonus. Imaju crveno-beli plus pet, ali moraju sada da se čuvaju. Poklon penali za Bukera, koji je bio polovičan - 65:61. 

31 - Ivanović vraća prednost Zvezdi. Jake odbrane na startu poslednje deonice. Lazić u kontranapadu za plus tri u korist crveno-belih - 63:60.

Treća četvrtina: Zvezda - Fenerbahče 59:60

30 - Volters promašuje trojku i Fener ima minimalnu prednost uoči poslednjih deset minuta - 59:60.

29 - Trojka De Koloa - 53:56. Dobrić polovičan, pa opet taj Hazer. Dobrić sada jedini igra u timu Dejana Radonjića. Loša odbrana domaćih.

28 - Žestoko se Zvezda muči u napadu. Bartel diže prednost Turaka - 48:51. Trojka Voltersa, ovo su ujedno njegovi prvi poeni na utakmici. Bartel sada pravi problem domaćima. Ali evo Mitrovića - 53:53.

26 - Opet su crveno-beli krenuli da se ispucavaju. Promašuje Davidovac, pa Kalinić trojku. Pjer vraća u život Fener,a Buker im donosi prednost 48:49.

24 - Pojačala je opet Zvezda odbranu. A kad je tako onda sluša i napad, Kalinić sjajnim ofanzivnim skokom poentira, a onda i Kuzmić zakucavanje - 48:43. Jedini problem za Radonjića je povreda Stefana Markovića.

21 - Nastavlja Gudurić da teroriše Zvezdu.  Pjer od sredine druge deonice prati Gudurića - 41:41. Crveno-beli i dalje ljubomorno čuvaju prednost - 44:41. Opet taj Marko - 44:43.

Druga četvrtina: Zvezda - Fenerbahče 41:37

20 - Kuzmić drži prednost Zvezde - 36:33. Pjer sa penala oba puta siguran. A onda majstorija Holinsa za novih plus tri - 38:35. Bartel oba puta precizan. Dobrić sa zvukom sirene za sjajan kraj prvog poluvremena - 41:37

19 - Marković trojkom prekida seriju Turaka. Đorđević je sada taj koji traži predah.

18 - Nešto lošiji mibuti Zvezde, opet taj Buker - 31:25. Radonjić uzima minutu odmora. Nastavljaju se crni minuti Beograđana - 31:28. Serija Fenerbahčea 7:0.

16 - Gudurić jedini pravi probleme domaćima. Marko je inspirisan posebno večeras, već ima deset poena - 31:23

15 - Poezija crveno-belih u drugoj deonici. Mitrović kao od šale probija Bukera. Beograđani prviu put imaju plus deset - 31:21.

14 - Nestvarna trojka Gudurića sa parkinga dvorane Pionir - 26:21. Muči se Fenerbahče u drugoj deonici, jedini poeni na meču su baš ta trojka reprezentativca Srbije.

12 - Opet je Zvezda pojačala odbranu, a iz toga i napad ide lakše. Fenomenalno "kucanje" Mitrovića u kontranapadu, a onda i Ivanović sa linije penala - 24:18.

Prva četvrtina: Zvezda - Fenerbahče 20:18

10 - Polonara lovi skok posle promašaja De Koloa, a onda pirueta Dobrića. Gudurić, za sada prva opcija Fenerbahčea - 17:13. Diskutabilna odluka sudija, posle duela Gudurića i Dobrića, pa trojka gostiju. Na isti način uzvraća Lazić - 20:16. Ipak Hazer sa zvukom sirene spušta minus samo na dva - 20:18.

8 - Ivanović polovičan sa linije slobodnih bacanja. Dalekometna trojka Gudurića - 13:9. Kalinić promašuje, kao i Buker. Iskupio se Kalinić iz teške pozicije, a Gudurić gubi novu loptu. Dve trojke crveno-beli ptromašuju.

7 - Razigrali su se i jedni i drugi u napadu. Kuzmić sjajan, pa Buker još bolji na drugoj strani u preslikanoj akciji iz pretjodnog napada - 12:6. Tajm-aut.

5 - Posle četiri minuta igre prvi poeni Turaka, tačnije Marka Gudurića. Davidovac igra fenomenalno na početku. Buker zakucava, probudio se i Fenerbahče - 10:4.

3 - Kalinić sam na ziceru, pogađa za dva. Zvezda igra nestvarnu odbranu, Saša Đorđević ne zna šta ga je snašlo. Gudurić promašuje ceo koš. Naoštreni su ozbiljno puleni Dejana Radonjića (7:0)

1 - Prvi napad na meču imala je Zvezda. I to kakav, fenomenalan potez Davidovca, koji je poentirao uz prekršaj i pogodio sa linije slobodnih bacanja. Flojd promašuje šut za dva poena, a Holins pogodio - 5:0

Uoči utakmice

Crveno-beli na Turke u meču koji mnogo znači. Taj duel trebalo je da bude odigrana 6. januara, ali je otkazan zbog velikog broja slučajeva kovida u redovima crveno-belih, a u prvoj utakmici ove sezone Fenerbahče je slavio sa 61:57.

"Pred nama je svakako izuzetno teška utakmica protiv ekipe koja je sjajna u Evroligi i ima odličnu seriju u kojoj je dobila devet od poslednjih 11 mečeva u svim takmičenjima. Imaju veliki kvalitet na svim pozicijama. Mi ćemo pokušati kroz taj jedan trening na dan utakmice da se pripremimo za ovaj meč. Ono što nam je primarno je da odigramo bolje u odbrani nego što je to bilo u Atini. Veoma nam je značajna i podrška navijača sa tribina i uz njih možemo da odigramo skoncentrisano i sa energijom ovaj meč" rekao je trener Dejan Radonjić.

Košarkaš Ognjen Dobrić istakao je da očekuje težak duel.

"Vratili smo se iz Grčke tek u subotu uveče i imaćemo trening na dan utakmice na kome ćemo se pripremati za meč sa Fenerom. Odlična ekipa, u dobroj su seriji, vratio im se i DeKolo. Ekipa je popunjena na svim pozicijama i moraćemo da odigramo zaista dobru utakmicu ako želimo do bodova. Izuzetno nam je važna podrška naših navijača, jer će nam ta dodatna energija sa tribina biti posebno važna", rekao je Dobrić.

Ono što je posebno zanimljivo je činjenica i da se mečevi Evrolige, osim ako nije reč o finalu nikada nisu igrali nedeljom. Crveno-beli presedan.

BONUS VIDEO: Zvezda podigla pehar Kupa Srbije

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!