PANTERI FAVORITI: Košarkaši FMP i Borca otvaraju drugi dan Kupa Radivoja Koraća

V. P.

18. 02. 2022. u 08:08

TREĆI četvrtfinalni meč Kupa Radivoja Koraća odigraće timovi iz prve jadranske divizije.

ПАНТЕРИ ФАВОРИТИ: Кошаркаши ФМП и Борца отварају други дан Купа Радивоја Кораћа

FOTO: ABA liga

Zbog toga će večerašnja borba čačanskog Borca i FMP Železnika u niškom "Čairu" (18.00), možda biti i najneizvesnija na prvom koraku nadmetanja za "Žućkovu levicu".

U prilog tome ide i njihov duel u ABA ligi, u kojem su "panteri" u decembru ostvarili tesnu pobedu u Čačku (80:77). U odnosu na tu utakmicu, na finalnom turniru Kupa Koraća nedostajaće im veoma bitni igrači. Borac je ostao bez Save Lešića, FMP bez Gereta Nevelsa.

- Posle izuzetno važne utakmice sa Studentskim centrom, koju smo igrali u ponedeljak, odmah smo se fokusirali na meč Kupa Koraća protiv FMP - kaže trener Čačana Marko Marinović.

- Nemamo mnogo vremena na raspolaganju za pripremu susreta. Ali, bez obzira na to, smatram da idemo u Niš sa solidnim šansama. Osim Lešića, svi košarkaši su na raspolaganju i sposobni su da igraju, tako da ćemo u skoro punoj snazi izaći na megdan rivalu. Zbog svega što sam rekao, očekujem dobru utakmicu u Nišu.

Na osnovu boljeg skora u ABA ligi, može se reći da su "panteri" favoriti u ovom četvrtfinalnom susretu. Međutim, poraženi su u poslednjih šest jadranskih mečeva, što je neminovno okrnjilo samopouzdanje tima trenera Nenada Stefanovića. Uoči odlaska u Niš, propustili su izglednu šansu da savladaju Partizan i poprave raspoloženje u ekipi.

Pobednik ovog četvrtfinalnog meča sastaće se u polufinalu protiv boljeg iz duela crno-belih i zemunskog Borca, u kojem je jasno ko je apsolPANTERUutni favorit.

BONUS VIDEO - Zagrevanje i predstavljanje igrača pred početak Kupa Radivoj Korać

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATAN PODATAK: Jokić obara sve rekorde, ali u jednoj stvari nije ni u top 10