UNIKS NAJVEĆI DUŽNIK: Zvezda gostuje timu od kojeg je doživela najteži poraz na domaćem terenu

V. PRERADOVIĆ

11. 02. 2022. u 10:30

MOŽDA su plej-of šanse isparile porazima od Milana i Monaka, ali Zvezdini košarkaši na današnjem gostovanju Uniksu (17.00) motivaciju mogu da pronađu u najtežem porazu pred svojim navijačima ove sezone. Ruski tim je 26. novembra nokautirao crveno-bele u njihovom ringu (78:98).

УНИКС НАЈВЕЋИ ДУЖНИК: Звезда гостује тиму од којег је доживела најтежи пораз на домаћем терену

FOTO: KK Crvena zvezda/Đorđe Kostić/ABA liga

- Radi se o odličnom timu koji nije samo protiv nas pokazao kvalitet - rekao je trener Dejan Radonjić pred put u Kazanj.

- Najavili su pre početka sezone da napadaju top 8, tako su i ušli u takmičenje i pokazali to na mnogim utakmicama, uključujući i duel u Beogradu. Individualno su izuzetno jaki, atletski takođe. Sa situacijom kakvu smo imali u januaru, kada smo dugo bili van hale, sigurno je da nas čeka težak zadatak.

Kao i u poslednjem meču ABA lige protiv Mege, u sastavu neće biti povređeni Maik Cirbes.

- Imamo određenih problema, pre svega zbog pauze koju smo imali, a onda i zbog rasporeda koji zahteva specifičan način rada. Videćemo kakva je situacija u ekipi na dan utakmice, pa ćemo doneti odluku. Nemamo ozbiljnih povreda, ali problemi postoje - dodaje Radonjić.

Zvezda je izgubila četiri od poslednjih pet mečeva, Uniks je seriju od tri poraza prekinuo trijumfom nad Žalgirisom u Kaunasu.

KAZNA JOŠ 10.000 EVRA

EVROLIGA je ponovo kaznila KK Crvenu zvezdu, ovog puta sa 10.000 evra zbog nedoličnog ponašanja navijača na utakmici protiv milanskog Armanija, pošto je jedna kovanica pogodila letonskog sudiju Olega Latiševsa.

Računajući i ovu kaznu, Evroliga je zbog neprimerenih gestova navijača ove sezone sankcionisala Zvezdu sa ukupno 68.000 evra.

- Jedna od boljih ekipa u Evroligi - smatra Dejan Davidovac. - Sjajni individualci koje Perasović odlično vodi sa klupe. Pokazali su to i protiv nas, ne pamtim kada nas je neko tako lako pobedio kao što su oni učinili u Beogradu. Imali su odlično šutersko veče, ali jednostavno poseduju veliki individualni kvalitet. Na nama je da budemo na najvišem nivou, pre svega u odbrani.

Ognjen Dobrić, takođe, ističe odlične pojedince uklopljene u kolektivnu igru.

- Tu su Mario Hezonja, Lorenco Braun, Džon Braun... jaki pojedinci koji funkcionišu kao tim. Fizički su dominantni u odnosu na sve ekipe u ligi. Moramo da budemo čvrsti i da ne dozvolimo da se razigraju kao u Beogradu.

BONUS VIDEO: Novak Đoković došao na utakmicu košarkaša Zvezde

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024