"NIKO U NBA OVO NE RADI!" Ceo svet je zapanjen onim što je Nikola Jokić uradio (VIDEO)

D. N.

02. 02. 2022. u 19:44

NIKOLA Jokić je opet, u dresu Denver Nagetsa, uradio nešto totalno neočekivano u NBA ligi.

НИКО У НБА ОВО НЕ РАДИ! Цео свет је запањен оним што је Никола Јокић урадио (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug

Na kraju nedelje koja je za nama, on je predvodio Denver Nagetse do četiri pobede, uključujući i trijumf nad aktuelnim šampionima, Milvoki Baksima, koje je srpski as "izluđivao" svojim majstorijama

Ali, jedna se posebno izdvojila.

Naime, kada se prva četvrtina privodila kraju, Jokić ne samo da je izveo asistenciju "za koju nema leka", već je čitavom akcijom - dirigovao. Od početka do kraja.

Usmeravao je najpre jednog saigrača, pa drugog, onda i preostalu dvojicu. A rival, pritom, nije znao šta ga je snašlo - Jokić je na koncu akcije proigrao usamljenog "novajliju" Bounsa Hajlanda koji je postigao trojku. Jedan francuski ljubitelj košarke je snimak onoga što se tada dešavalo na parketu NBA šampiona opisao rečima:

- Na ovom nivou, ne vidim kako bi on mogao da uradi nešto više: Ti da ideš tamo, ne tamo! Ti gore, ti dođi, hop, bim!

Američki Jutjuber "Swipa", koji ne skriva da voli Denver Nagetse, retvitovao je snimak te akcije i prokomentarisao sledećim rečima:

- Ljudi koji niste Jokićevi navijači, molim vas, pogledajte... Evo zašto vam mi govorimo da je Jokić jedan od najboljih plejmejkera, a i igrača uopšte, svih vremena. Niko drugi u NBA ligi ne radi ovo:

 

Nikola Jokić, koji je prošle nedelje predvodio klub iz Kolorada do četiri pobede u četiri takmičarska načina, i to uz 25,3 poena po meču uz šut iz igre od 57% uspešnosti, 13,3 skoka, 10,5 asistencija i 1,8 osvojenih lopti po utakmici, minule noći je iznova briljirao, ali je seriji pobeda Nagetsa došao kraj. Naravno, i tada je imao jednu asistenciju za pamćenje...

Nikola Jokić - statistika

Podsetimo, Nikola Jokić i tokom cele ove sezone ima fantastičnu statistiku u NBA ligi: prosečno postiže 25,9 poena po meču, ima čak 13,8 skokova po utakmici, uz 7,8 asistencija po takmičarskom nastupu.

Šta sledi za Jokića i Denver?

Nikola Jokić i Denver na kraju vrlo naporne turneje (šest mečeva na gostujućim terenima za samo devet dana), igraju u četvrtak, četiri sata iza ponoći po srednjoevropskom vremenu, protiv Jute Džez, za koju ovoga puta neće nastupiti Rudi Gober i Donovan Mičel.

U ovom trenutku Nagetsi su, uz učinak 28-22, šesti u Zapadnoj konferenciji NBA, a Juta je je, uz 30-21, četvrta na "Zapadu".

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024