TO SE ČEKALO! Nikola Jokić dobio veliko priznanje od NBA lige

D. N.

02. 02. 2022. u 21:09 >> 21:53

NIKOLA Jokić je, konačno, dobio veliko priznanje od NBA lige.

ТО СЕ ЧЕКАЛО! Никола Јокић добио велико признање од НБА лиге

Tanjug/AP

Kako je igrao, i ne čudi.

Naime, srpski as je proglašen za najboljeg igrača meseca u Zapadnoj konferenciji.

Ovo mu je tek treće takvo priznanje u bogatoj NBA karijeri, a prethodna dva je dobio minule sezone, kada je igrač meseca bio u januaru i martu.

U prvom mesecu 2022. godine, Jokić je predvodio oslabljene Denver Nagetse do učinka 11-5, i to uz fantastične proseke od 26,6 poena po utakmici, 13,3 skokova i devet asistencija po meču. Centarsku dominaciju u najjačoj ligi sveta potvrdio je i izbor najboljeg igrača Istočne konferencije: Džoel Embid je tu zauzeo prvo mesto, jer je u dresu Filadelfije, koja je u januaru imala 12 pobeda i tri poraza, prosečno ostvarivao učinke od 34 poena, 10,8 skokova i 5,1 asistenciju.

Denver Nagetsi su sa ponosom istakli i sledeće:

- Jokić je u januaru šutirao sa 60% uspešnosti iz igre, sa 43% preciznosti kada se o trojakama radi, a 88% sa linije penala

- Predvodio je napad koji je u januaru bio prvi u ligi po procentu ubačenih šuteva iz igre i broju asistencija, drugi po poenima po meču, a četvrti po preciznosti šuteva sa distance.

Nikola Jokić - statistika

Podsetimo, Nikola Jokić i tokom cele ove sezone ima fantastičnu statistiku u NBA ligi: prosečno postiže 25,9 poena po meču, ima čak 13,8 skokova po utakmici, uz 7,8 asistencija po takmičarskom nastupu.

Šta sledi za Jokića i Denver?

Nikola Jokić i Denver na kraju vrlo naporne turneje (šest mečeva na gostujućim terenima za samo devet dana), igraju u četvrtak, četiri sata iza ponoći po srednjoevropskom vremenu, protiv Jute Džez, za koju ovoga puta neće nastupiti Rudi Gober i Donovan Mičel.

U ovom trenutku Nagetsi su, uz učinak 28-22, šesti u Zapadnoj konferenciji NBA, a Juta je je, uz 30-21, četvrta na "Zapadu".

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024