ZVEZDINA KLJUČNA NEDELJA: Dve pobede za ostanak u igri za plej-of

V. PRERADOVIĆ

01. 02. 2022. u 10:00

TOKOM virusne pandemije, izraz "ključna nedelja" uvukao se u redovnu upotrebu. Može se reći da je pred košarkašima Crvene zvezde, koji su se nedavno izvukli iz karantina nakon što su pozitivne nalaze dobila desetorica prvotimaca, ključna nedelja za ostanak u igri za plasman među osam najboljih timova Evrolige.

ЗВЕЗДИНА КЉУЧНА НЕДЕЉА: Две победе за останак у игри за плеј-оф

Foto: EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Dupli sedmični program počinje današnjim duelom sa milanskom Olimpijom u hali "Aleksandar Nikolić" (19.00), za četvrtak na istom mestu u isto vreme zakazan je dvoboj sa Monakom. Posle neočekivanog osvajanja pirejske luke, pobede u ove dve utakmice rasplamsale bi nadu za drugi proboj u plej-of u dosadašnjim nastupima crveno-belih u elitnom klupskom takmičenju.

Tim trenera Dejana Radonjića odigraće u narednom periodu i tri zaostala meča, kod kuće sa Fenerbahčeom (27. februar) i Realom (8. mart) i u gostima protiv Žalgirisa (termin još nije određen). Dva trijumfa iz ove tri utakmice znatno bi pojačala kandidaturu za top 8 fazu.

Prvi korak je današnji susret sa prošlogodišnjim učesnikom fajnal-fora i trenutno trećeplasiranim timom Evrolige sa skorom 14-6. Milano je u seriji od četiri pobede, među kojima se posebno ističu one na gostovanjima Barseloni (75:73) i moskovskom CSKA (65:58). Etore Mesina se vratio defanzivnoj trenerskoj filozofiji iz svojih trofejnih godina, tako da Olimpija sa prosekom od 70,7 primljenih poena trenutno ima drugu najčvršću odbranu u Evroligi.

Zvezda je trenutno na 73,4 primljena i 72,2 postignuta, u prvom duelu sa Armanijevim "manekenima" osetila je granitnu defanzivu Milaneza. Poražena je rezultatom 79:62, trojke je šutirala očajnih 19 odsto (4/21). Drastično popravljeni procenti ubačaja van linije 6,75 u prethodnim utakmicama, sugerišu da bi crveno-beli upravo u tom segmentu mogli da načine veliki iskorak u odnosu na meč u "Mediolanum forumu".

U sastav bi trebalo da se vrati Ognjen Kuzmić, koji je propustio meč protiv Mornara zbog lakše povrede, tako da će Radonjić imati na raspolaganju sve prvotimce u duelu sa jednim od favorita za plasman na fajnal-for Evrolige.

CIRBES ZVEZDIN DO KRAJA SEZONE

POTRAGA za centarskim pojačanjem završena je odlukom Zvezde da produži saradnju sa Maikom Cirbesom do kraja sezone. Nemac je u septembru potpisao kratkoročni ugovor do kraja kalendarske godine, potom još jedan do kraja januara, da bi klub juče objavio da ostaje sa timom do isteka ove takmičarske sezone.

Cirbes je prvi put došao među crveno-bele iz Bamberga 2014. godine, sa Zvezdom je osvojio tri trofeja ABA lige, dve titule u Superligi Srbije i jednu u Kupu Radivoja Koraća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis