BRANKO LAZIĆ: "Nisam jurio rekorde"

V. P.

20. 12. 2021. u 22:39

OTKAD je 2011. počela obnova košarkaški urušene kalemegdanske tvrđave, dve ličnosti su neizostavni deo Zvezdine renesanse.

БРАНКО ЛАЗИЋ: Нисам јурио рекорде

FOTO: KK Crvena zvezda

Predsednik kluba Nebojša Čović i kapiten tima Branko Lazić, koji je u meču sa Borcem postao rekorder po broju poena u istorijatu crveno-belih u ABA ligi.

Cifrom od 1.235 poena na 266 odigranih utakmica prestigao je na vrhu liste Tadiju Dragićevića (1.234), koji je šest i po sezona nosio Zvezdin dres. Laziću je ovo 11. sezona u klubu u kojem je proveo 60 odsto dosadašnje karijere i vernošću bez presedana došao u poziciju da obori brojne rekorde.

Pre tri godine postao je rekorder po broju odigranih utakmica u crveno-belom dresu, takođe je i rekorder po osvojenim trofejima. Ima ukupno 17 titula, po pet u ABA ligi i Kupu i šest u domaćem šampionatu, kao i Superkup regionalnog takmičenja. Ove sezone može da dostigne ostvarenje bivšeg kapitena Partizana Petra Božića, koji je sa crno-belima osvojio 18 trofeja.

- Izuzetno mi je drago to što sam uspeo da upišem svoje ime na još jednu stranu velike istorije kluba kao što je Crvena zvezda - rekao je Lazić za klupski sajt.

- Nikada nisam jurio rekorde, brojke, već sam uvek želeo da pomognem timu i odgovorim na zahteve trenera. Iskreno, mislim da ću tek po završetku karijere biti svestan svih uspeha i dostignuća sa Crvenom zvezdom. Želim svima da se zahvalim, jer mislim da je ovo uspeh svih nas zajedno, kluba, ljudi u klubu, trenera, mojih saigrača, nekadašnjih i sadašnjih. Idemo dalje, čekaju nas novi izazovi i nove utakmice.

Danas u jutarnjim satima, Lazić sa ekipom putuje u Istanbul na evroligaški duel sa Efesom (sreda, 18.30), što će biti njegova 659. utakmica u Zvezdinom dresu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024